Știrile zilei

Scăpăm de mască, iar magazinele revin la programul normal!

Vești bune de la Administrația Prezidențială, în criza COVID-19! Klaus Iohannis a anunțat, astăzi, masuri de relaxare ale restricțiilor.

Calendarul relaxărilor începe chiar din 15 mai, atunci când dispar obligativitatea purtării măștii și încetează restricțiile de circulație pe timpul nopții, iar magazinele pot reveni la programul normal de funcționare.

De la 1 iunie, numărul permis de participanți acceptați la evenimente va crește. În cazul în care organizatorul evenimentului garantează că toți participanții sunt vaccinați, nu mai sunt necesare restricții.

Declarații ale președintelui:

  • Prima etapă de relaxare e în 15 mai, următoarea etapă e 1 iunie, apoi 1 iulie și 1 august
  • Din 15 mai se elimină portul măștii la exterior cu câteva excepții (piețele, târgurile, stațiile de transport public, mijloacele de transport public)
  • Din 15 mai se elimină restricțiile de circulație noapte și se elimină restricțiile de funcționare ale magazinelor
  • La nunți, botezuri, mese festive – de la 1 iunie pot participa la exterior maxim 70 de persoane. La interior pot participa maximum 50 de persoane. Dacă organizatorul garantează că toate persoanele sunt vaccinate, dispar restricțiile
  • În sălile de sport, dacă organizatorul garantează că toți participanții sunt vaccinați, numărul de persoane poate crește
  • Școli: noi păstrăm normele care țin de rata de incidență (cele trei scenarii). E previzibil ca majoritatea localităților să intre în scenariul verde și majoritatea elevilor se vor întoarce fizic în școli. Deci la școli se aplică normele de până acum. E foarte probabil ca anul școlar să se încheie cu toți elevii în școală.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: