Știrile zilei

SCDL Buzău, în doliu | Mirela Jugănaru a murit astăzi, după cinci zile de comă

Sfârșit tragic pentru Mirela Jugănaru, buzoianca în vârstă de 51 de ani accidentată grav în urmă cu cinci zile pe o trecere de pietoni din zona Kaufland. Femeia a pierdut bătălia pentru viață după ce, în ultimele zile, s-a aflat în comă și a respirat doar cu ajutorul aparatelor. Un tânăr de 23 de ani, aflat la volanul unui autoturism BMW, a fost cel care i-a adus femeii sfârșitul. Conducerea Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău își exprimă regretul pentru pierderea Mirelei Jugănaru, un coleg și un profesionist de excepție.

Miercuri seară, buzoianca traversa liniștită strada Frăsinet pe trecerea de pietoni din dreptul blocului B6. Într-un moment fatidic, un buzoian de 23 de ani, aflat la volanul unui BMW ce se deplasa pe direcția Carrefour – Chiristigii, a uitat complet că se află în preajma unei treceri de pietoni și a lovit-o pe femeie în plin. Victima a fost aruncată prin aer la câțiva metri de locul impactului, trupul său zăcând inert până la sosirea ambulanței.

Victima a fost lovită cu partea din dreapta spate a mașinii.

Lovitura a fost atât de puternică, încât a fost auzită de locatarii blocurilor din vecinătate, care au venit într-un suflet să vadă ce s-a întâmplat. Încercând să evite impactul, BMW-ul buzoianului a ajuns pe trotuar, acolo unde a avariat o mașină de teren aparținând unui locatar.

Femeia n-a avut nicio șansă. După mai multe zile de comă, medicii de la Floreasca au decis să o deconecteze de la aparate, fiind ventilată artificial și având șanse minime de supraviețuire.

Mirela Jugănaru era angajată a Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău. Ea lasă în urmă un soț și două fiice, de 21 și 23 de ani, ambele studente în București.

„Prin decesul doamnei Juganaru, SCDL a pierdut un profesionist de mare valoare, cu o ținută morală ireproșabilă. Lucra in cadrul Departamentului marketing și la efectuarea de măsurători și observații la plante pentru obținerea de noi soiuri în cadrul Laboratorului de ameliorare și conservarea biodiversității. Vestea tragică a zguduit din temelii unitatea noastră.
Dumnezeu să o ierte!”, a transmis Pr. Ing. Dr. Costel Vânătoru, directorul SCDL Buzău.

Oamenii legii vor schimba acum încadrarea faptei comise de șoferul BMW-ului din vătămare corporală din culpă în ucidere din culpă. Tânărul riscă între 2 și 7 ani de închisoare.

Între timp, cele două treceri de pietoni deosebit de periculoase din zona Kaufland Frăsinet au fost desființate prin decizia Comisiei de securitate rutieră a municipiului Buzău. Municipalitatea s-a autosesizat după cele două accidente produse la distanță de doar câteva zile chiar pe aceste două zebre. În locul lor va apărea o singură trecere de pietoni, semaforizată cu buton.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

2 comentarii

  1. Ce ii consoleaza pe membrii familiei ca autorul accidentului risca intre 2 si 7 ani,poate si cu suspendare? Femeia a murit si nimic n-o poate reda sotului, fiicelor, societatii. Pedepsele in astfel de cazuri ar trebui sa fie atat de aspre, incat sa descurajeze toti imberbii si mucosii sa conduca un autovehicol, iar eliberarea permiselor sa se faca dupa mai multe controale psihiatrice amanuntite!
    Dumnezeu s-o odihneasca in pace pe aceasta femeie, care a murit nevinovata!

    1. Merita inchis pe viata,a luat viata unui om nevinovat ,legi de rahat ,astia n ar mai trebui sa aiba permis toata viata lor ! Condoleante familie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button