Știrile zilei

Scene terifiante, trăite de un buzoian la metrou

Tragedie evitată în ultimul moment. Un buzoian în vârstă de 26 de ani a reușit să salveze o femeie cu probleme psihice, care intenționa să se arunce în fața metroului. Incidentul s-a petrecut sâmbătă, în stația de metrou de la Piața Unirii din Capitală.

Intervenția salutară a lui Mădălin Duca, un tânăr din Buzău, care lucrează ca webdesigner în București, a fost relatată cu lux de amănunte pe Facebook. Bărbatul își amintește cu groază cum, coborând scările rulante, a zărit o femeie așezată pe marginea peronului, cu picioarele atârnate, așteptând sosirea metroului. Starea agitată a femeii l-a determinat să intervină imediat, însă „misiunea” de salvare nu a fost lipsită de emoții:

„Cineva a incercat sa se sinucida in statia de metrou, la doi metri de mine,

S-a intamplat sambata trecuta, la Piata Unirii. Tocmai ce coborasem scarile rulante, cand am vazut o femeie stand pe marginea peronului, cu picioarele atarnate. Tipand. Urland. Cu siroaie de lacrimi pe fata.

M-am dus la ea si am intrebat-o ce a patit. Ce vrea sa faca. „Ma arunc, nu mai pot. N-am bani sa-mi iau medicamente. Eu acu’ ma omor”. Ma uit la ecran sa vad cand vine urmatorul metrou: 0 minute. F… OK THIS IS BAD *INTERNALLY SHITTING MYSELF*

„Veniti incoa'”, i-am zis, intinzandu-i mana. „Va dau eu bani de medicamente.”

Habar nu aveam de ce avea nevoie, cat costa sau de unde le putea lua, dar i-as fi zis ca am elixirul tineretii numai sa plece naibii de acolo. „Veniti ca va dau eu bani de medicamente”, am ridicat tonul. „Haideti mai repede ca vine metroul.” Mana mea a ramas insa intinsa in aer iar metroul a luat curba, sosind in statie.

S-a ridicat singura si a venit spre mine, intinzandu-mi o foaie de hartie. Era biletul de eliberare de la spitalul de psihiatrie sau ceva. Eram prea emotionat sa citesc tot si sa inteleg ce inseamna, dar am vazut cat sa-mi dau seama ca tipa avea probleme, nu era la prima tentativa de genul si trebuia supravegheata constant.

„50 lei imi trebuie sa iau [X]”. Mi-a zis numele medicamentului. L-am uitat pe loc. Era ceva calmant, ceva care zicea ca o sa ii faca bine. „Eu va dau, doar sa nu ii dati pe bautura”. Asta e textul meu standard cand dau bani la oameni nevoiasi (rar tho, dar mai dau cand mi se pare ca cineva are cu adevarat nevoie). „Nu, nu-i dau, puteti sa veniti cu mine sa vedeti.”

Am scos din portofel o bacnota de 50 si i-am intins-o. „Nu mai faceti din astea, va rog eu frumos.” „Nu, nu mai fac…”

DUPA CARE vine la mine o batranica si imi spune: „Sa-ti dea Dumnezeu sanatate, ca mare lucru ai facut. Era sa mor de inima.”

Buzoianul a fost singurul care a decis să intervină pentru salvarea vieții femeii, deși în stație se aflau mai mulți călători. 

„I-am multumit frumos, dar as fi vrut sa dau timpul inapoi si sa ii spun ca daca nu voia sa moara de inima putea sa intervina, sa fim si noi oameni for fuck’s sake.

Da, stiu, e posibil ca niciunul din cei ce erau in statie (si erau destui) sa nu fi avut timp sa reactioneze – poate femeia cu pricina s-a asezat pe marginea peronului fix in secunda in care am coborat eu si s-a intamplat ca eu sa fiu primul care sa vorbesc cu ea.

Mi-ar placea sa stiu totusi ca oamenii care imi sunt apropiati NU ar ramane pasivi la un astfel de act, pentru ca problemele mintale, oricat de tabu ar fi ele in societatea romaneasca, are fucking real si pot afecta pe oricine. Si orice mana de ajutor conteaza.

Cineva a incercat sa se sinucida in statia de metrou, la doi metri de mine si vreau sa cred ca eu am impedicat-o sa faca asta… si ca nu o va mai face ever.”, a scris buzoianul pe Facebook.

Anul trecut, o tânără în vârstă de 25 de ani, din județul Olt, a fost victima unei crime îngrozitoare produse în stația de metrou Dristor din București. Ea a fost împinsă peste șinele de cale ferată de către o femeie cu probleme psihice.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

  1. Bine ca avem bani de pensii speciale si de alte beneficii.Bine ca avem bani pentru fermele de porci. Bine ca avem bani pentru amante tinerele. Bine ca avem bani pentru Madagascar,Costa Rica,Serbia. Bine ca avem bani pentru parnaiasi sa le dam cand vor iesi din puscarii. Pentru amaratii care mor fara medicamente nu avem bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button