EducaţieȘtirile zilei

Școala Gimnazială Nr. 10 fuzionează cu Liceul Tehnologic „Dimitrie Filipescu”

Școala Gimnazială „Petre și Hrisula Zangopol” din cartierul buzoian Mihai Viteazu își pierde personalitatea jurudică și va fuziona cu Liceul Tehnologic „Dimitrie Filipescu” din cartierul Poștă. Decizia a fost luată astăzi la primărie, după o propunere venită din partea Inspectoratului Școlar Județean Buzău.

Școala Nr. 10 se va desființa și va trece în subordinea Liceului Tehnologic „Dimitrie Filipescu”, dar elevii vor continua să învețe în același sediu de pe strada Stupăriei. Totuși, Școala Gimnazială „P.H. Zangopol” nu va mai exista pa persoană juridică, toate deciziile urmând a fi luate de conducerea liceului din Poștă.

În această situație s-a ajuns după ce numărul de elevi a scăzut sub 300, școala având în total 268 de copiii în ciclurile preșcolar, primar și gimnazial.

Scoala Gimnazială „P. H. Zangopol” a fost înființată în anul 1927, cu scopul declarat de a asigura educatia copiilor populatiei defavorizate dintr-un cartier marginas al municipiului Buzău. Clădirea școlii a fost construită de marele industriaș Petre Zangopol, care a donat-o Primăriei Buzău.

Scăderea populației școlare a făcut ca unitățile de învățământ din toată țara să se închidă sau să își piardă personalitatea juridică, fuzionând cu alte școli.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button