Știrile zilei

Școli și grădinițe goale, la Buzău

Absenteismul școlar la Buzău este în creștere, la fel și numărul de internări de pe secția Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Buzău.  Mii de elevi lipsesc în fiecare zi de la ore, ponderea cea mai mare având-o copiii din ciclul primar. Între timp, numărul îmbolnăvirilor de gripă la Buzău se apropie de 300.

În această perioadă, sălile de clasă și cele ale grădinițelor din Buzău sunt mai mult goale. Răciți sau speriați de posibilitatea infectării cu virusul gripal, elevii și preșcolarii rămân acasă cel puțin până la trecerea pericolului. La numeroase școli din Buzău se lucrează cu efective mici de elevi, în timp ce rubricile de absențe ale cataloagelor se umplu pe zi ce trece.

Secția de pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Buzău este aproape plină. Aici ajung mulți dintre copiii trimiși acasă de la școală sau grădiniță, după ce sunt depistați cu simptome specifice gripei la triajul epidemiologic efectuat zilnic.

Între timp, reprezentanții DSP raportează creșteri în ceea ce privește numărul cazurilor de infectare cu gripă, pacienții fiind, în mare parte, copii.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close