EducaţieȘtirile zilei

Scurtarea orelor, după trecerea la „programul de iarnă”. Reacția Ministerului Educației

Mai multe școli și-au anunțat intenția de a trece la „programul de iarnă”, scurtând durata orelor de curs și a pauzelor. Ministerul Educației a reacționat imediat.

Marți dimineață, Ministerul Educației a transmis inspectortelor școlare o adresă prin care anunță că descurajează trecerea la „programul de iarnă” a școlilor, concretizat prin reducerea duratei orelor de curs și a pauzelor.

În documentul publicat de Edupedu.ro, instituția precizează că activarea articolului 11, alineatul 8 din ROFUIP ar trebui făcută doar „fundamentat pe condiții meteorologice justificate sau pe avertizări publice comunicate de instituțiile abilitate și nu pe interpretarea discreționară sau cutumiară a cadrului legal”.

Potrivit sursei citte, reacția oficială are loc după apariția în presă a deciziilor luate de mai multe școli de trecere la „programul de iarnă” și după ce o petiție care cerea respectarea orarului normal de predare în școli a fost lansată pe internet.

Dat (sic!) fiind pierderile în învățare generate de perioada pandemiei, considerăm că este un act de responsabilitate și respect față de beneficiarii educației să fie valorificat fiecare minut din programul școlar”, transmite Ministerul în nota către inspectorate.

 

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button