AdministrațieȘtirile zilei

Proiect de suflet. Va fi cu adevărat „Perla Bulevardului”

O frumoasă clădire din Buzău intră în reabilitare, iar zona dimprejurul ei va prinde viață! 


Vara aceasta, primele echipe de muncitori vor începe începe lucrul la clădirea fostului spital Brătianu, aflată în paragină de mai bine douăzeci de ani. Totul se datorează unui proiect cu fonduri europene obținut de Consiliul Județean Buzău.

Considerată o adevărată bijuterie arhitecturală, clădirea spitalului Brătianu de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu ajunsese în pragul prăbușirii. Salvarea ei a venit din partea Consiliului Județean Buzău, care a reușit să obțină un proiect în valoare de 3 milioane de euro pentru reabilitarea și transformarea clădirii în centru muzeal.

Odată încheiată proiectarea, reabilitarea propriu-zisă poate începe, lucru care se va întâmpla, cel mai probabil, vara aceasta. Valoarea lucrărilor este de13.181.894,59 lei cu TVA. Termenul pentru execuția lucrărilor este de 24 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Proiectul este finanţat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 – „Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, Prioritatea de investiții 5.1 – „Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural”.

„Așa cum am declarat încă de la preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean Buzău, atragerea fondurilor europene reprezintă o prioritate pentru Județul Buzău. Clădirea fostului spital I.C. Brătianu este un monument istoric reprezentativ pentru patrimoniul cultural local. În urma reabilitării, această clădire emblematică pentru Județul Buzău va deveni obiectiv turistic și va genera valoare adăugată comunității.”, a declarat Petre Emanoil Neagu, Președintele Consiliului Județean Buzău.

Viitorul Centru Muzeal „I.C. Brătianu” va dispune și de o grădină publică, având în centrul ei o fântână arteziană și băncuțe, unde buzoienii se pot relaxa în timpul liber. Totodată, în cadrul centrului muzeal vor avea loc și activități culturale: spectacole, lansări de carte sau diferite alte evenimente artistice.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

  1. Trebuiau incepute lucrarile din aprilie, dar cei din Primarie si de la Cons. Jud tergiverseaza orice proiect cu lunile si anii; Akismet-ul ce spune ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button