Știrile zilei

Sfârșitul calvarului! | Se deschide până la sfârșitul săptămânii

Se încheie o etapă grea, dar extrem de importantă pentru municipiul Buzău. Închis traficului în luna iunie după un incident grav, podul de la Marghiloman a fost reabilitat și ar putea fi redat circulației până la finele acestei săptămâni.

O minune a făcut ca nimeni să nu treacă pe sub pod în momentul în care bucata de beton s-a desprins și s-a prăbușit peste șosea.

„Sperăm ca până la sfârșitul săptămânii, dacă azi si mâine se toarnă, să fim în stare să dăm drumul la circulația pe podul Marghiloman și începe organizarea de șantiere pentru cele două poduri de la Metalurgica, peste calea ferată și peste calea rutieră, care sunt într-o situație mai proastă decât a fost podul Marghiloman”, a declarat primarul Buzăului, Constantin Toma.

Reabilitarea podului de la Marghiloman s-a realizat cu bani de la bugetul local și cu un sprijin financiar de 1, 5 milioane de euro de la fostul Guvern al României.

Obiectivul a fost dat în folosință în urmă cu 48 de ani, iar de atunci nu a fost niciodată reabilitat complet, ci a trecut doar prin reparații și mici lucrări de întreținere. Podul are 54 de metri lungime şi 10 metri lăţime şi deserveşte circulaţia auto şi pietonală în zona Bariera Brăilei/

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close