AdministrațieCulturăȘtirile zilei

Se deschide vineri, la Galleria Mall!

Știai că avem un grup dedicat noutăților din județul Buzău? Click AICI pentru a te înscrie!


Pasionații de lectură au motive de bucurie. Vineri, 2 august 2019, la Galleria Mall Buzău se va inaugura noul sediu al Bibliotecii Județene „Vasile Voiculescu”. Noul spațiu este unul primitor și atractiv, iar reprezentanții Bibliotecii și cei ai Consiliului Județean anunță numeroase surprize pentru micii cititori.

În urmă cu cinci luni, autoritățile județene au prezentat noul spațiu în care va funcționa, în următorii zece ani, Bibiloteca Județeană „Vasile Voiculescu” din Buzău. Conducerea bibliotecii a anunțat că, odată cu mutarea la Galleria Mall, instituția se va deschide mai mult către public și va propune o serie de evenimente menite să îi readucă pe cititori în fața rafturilor cu cărți.

  • Mutarea fondului de carte a durat aproape jumătate de an.

Cu un fond de carte de peste 300.000 de volume, biblioteca a început mutarea propriu-zisă la începutul primăverii, clădirea actuală de pe bulevardul Unirii fiind în pericol de prăbușire. Imobilul nu va fi însă abandonat, ci va fi intra într-un proces de restaurare cu fonduri europene de aproximativ 4,3 milioane de euro.

Spaţiul închiriat la mall pentru o perioadă de 10 an i are o suprafaţă de 1200 mp, Consiliul Județean urmând să plătească lunar 3,9 euro pe metru pătrat, la care se adaugă 4,6 euro pe metru pătrat pentru utilităţi.

„A fost cea mai bună ofertă, este un spaţiu generos, cu numeroase utilităţi destinate lecturii, dar şi altor activităţi culturale.”, a precizat Liliana Nicolae, managerul de proiect.

Sediul bibliotecii se află în imediata apropiere a cinematografului de la etajul centrului comercial. Spațiile sunt amenajate de așa natură încât să permită nu numai actul lecturii, ci și activități de educație nonformală, seminarii, cursuri, jocuri și alte activități distractive.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: