AdministrațieȘtirile zilei

Se instalează automate de parcare în municipiul Buzău

Noi reguli privind modul de organizare si funcționare a sistemului de administrare a parcărilor publice din municipiul Buzău. Primăria a pregătit un proiect de hotărâre privind eficientizarea locurilor de parcare și facilități la plată prin diverse metode moderne si inregrate. Proiectul urmează a fi supus votului în şedinţa Consiliului Local din luna decembrie.

Practic, proiectul prevede amenajarea unor automate de taxare prin intermediul cărora buzoienii vor putea plăti doar pentru perioada în care masina lor ține ocupat locul de parcare. Totodată, tarifele percepute pentru parcarea autovehiculelor ar urma să fie diferențiate, în funcție de zonă și de intervalul orar în care mașinile sunt trase pe dreapta.

Sumele astfel rezultate ar urma să fie investite în amenajarea de noi locuri de parcare in Buzau. In plus, proiectul conține si menţiuni cu privire la parcările de reşedinţă.

Iată câteva date din noul regulament, care poate fi consultat pe site-ul Primăriei Buzău.

Art. 23 În parcările cu tarifare progresivă se stabilesc următoarele tarife:
– 00,00 – 07,00: gratuit
– 07,00 – 16,30: tarifare progresivă, în functie de durata ocupării locului de parcare, conform următorului program tarifar:
 primele 30 minute se taxeaza cu 2 lei;
 pentru 1 oră se taxeaza cu 5 lei;
 pentru 2 ore sau fractiune de ora se taxeaza cu 12 lei;
 pentru mai mult de 2 ore: se adaugă 10 lei/oră sau fractiune de oră suplimentară
– 16,30 – 21,00: tarifare uniformă, indiferent de durata ocupării locului de parcare, conform
următorului program tarifar – 3 lei/ora;
– 21,00 – 24,00: gratuit
– Abonamente pentru institutii/companii (cu rezervarea locului de parcare): 500 lei/lună
– Abonamente riverani/reidenti, persoane fizice (fara rezervarea locului de parcare, valabile in
intervalul orar 16,30-07,00) – 120 lei/luna.
Art. 24 Taxa de parcare pentru parcările cu tarifare progresivă se plăteste utilizând automatul de
taxare în cazul parcărilor cu control al accesului sau utilizând automatul de taxare, aplicatia e-parking sau SMS în cazul parcărilor fără controlul accesului.
Art. 25(1) În parcările fără controlul accesului, există posibilitatea rezervării unor locuri de parcare in limita unui procent de 15 % din locurile disponibile, de catre institutii/companii, prin plata unui abonament in valoare de 500 de lei/luna.
(2) Dispozitivele pentru rezervarea locului de parcare vor fi furnizate gratuit de catre operatorul caruia i se deleaga serviciul de administrare al parcarilor publice.
(3) Sunt interzise rezervarea locurilor de parcare cu alte dispozitive decat cele furnizate de catre operator sau cu diverse obiecte.
Art. 26(1) În parcările cu tarifare progresiva fără controlul accesului, se pot elibera abonamente pentru riverani/rezidenti – persoane fizice, fără rezervarea locului de parcare, valabile doar în intervalul orar 17,00 – 07,00, cu achitarea tarifului de 120 lei/lună (…) 

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button