Știrile zilei

Se întâmplă de astăzi, în școlile din Buzău

Începând de ieri, elevii care învață la școlile și liceele din municipiul Buzău trebuie să să se îmbrace mai gros la cursuri. Anunțul este departe de a fi o glumă și vine în urma întreruperii căldurii în toate școlile și locuințele racordate la rețeaua de termoficare a orașului.

Situația a fost prezentată ieri, pe larg, de către primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, care a anunțat că nu numai locatarii vor avea de suferit, ci și elevii și preșcolarii. Majoritatea școlilor și grădinițelor din Buzău beneficiază de încălzire de la RAM Buzău, iar oprirea furnizării agentului termic de către Ecogen Therm va însemna lăsarea în frig a mii de elevi.

Edilul Buzăului a mai anunțat că va lua legătura cu Inspectoratul Școlar Județean. Cel mai probabil, directorii de școli vor fi sfătuiți să-și anunțe elevii în legătură cu scăderea temperaturilor în sălile de clasă.

Situația nu se va rezolva curând, astfel încât singura speranță a locatarilor și a elevilor se referă la încălzirea vremii. Din păcate însă, prognoza meteo nu vine cu date îmbucurătoare. În această noapte, la Buzău vor fi zero grade, iar valorile nocturne ale următoarelor zile nu vor depăși 7-8 grade Celsius.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: