Administrație Știrile zilei

Se intervine în Parcul Crâng | „Există un potențial pericol”

În perioada următoare, teii plantați în aliniament de-a lungul aleii centrale a Parcului Crâng vor fi toaletați, conform unei decizii a Primăriei Municipiului Buzău. Instituția condusă de Constantin Toma a cerut o analiză privind starea arborilor din cel mai mare parc al orașului și, după ce s-a constatat că există un potențial pericol pentru vizitatori, a decis intervenția urgentă asupra copacilor.

În comunicatul de presă remis astăzi, reprezentanții Primăriei vorbesc despre necesitatea executării unei toaletări profesioniste, mai ales că arborii sunt foarte bătrâni și se află în diverse stare de degradare: uscarea crengilor, crăparea și înnegrirea scoarței, instalarea lichenilor, stagnarea creșterii în diametru ș.a.

Ca urmare, începând cu data de 17 aprilie 2018, Urbis Serv va demara lucrări de toaletare a arborilor de pe aleea centrală, fără a afecta circulația pietonală în parc.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

2 Comments

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Continuă acțiunea criminală de distrugere a arborilor din Buzău. Așa s-au derulat lucrurile și pe marile bulevarde. După „marea toaletare”, jumătate din arborii dintre gară și Hasdeu s-au uscat. Au fost distruși arbori și pe independentei, Spiru Haret și anul ăsta pe Unirii și în centru. Primăria se luptă să smulgă parcul crâng de la romsilva, pentru a-l distruge.ulterior.

  • Și pomii din centrul municipiului ,,erau”un potențial pericol așa că s-au luat decizia toaletării definitive!N-ar mai mira pe nimeni daca s-ar ar lua o decizie similară cu pomii din Crâng!