Știrile zilei

Se va construi la Buzău! | Baze Spa, Welness, tratamente și agrement

Stațiunea Sărata-Monteoru din județul Buzău va beneficia de baze Spa, Wellness și de redeschiderea unor bazine cu tradiție în curele și tratamentele românilor. Anunțul a fost făcut ieri de către vicepreședintele Consiliului Județean Buzău, Romeo Lungu, susținător al acestui proiect care repune Buzăul pe harta turismului și a tratamentului românesc.

Prezent zilele trecute la Bistrița-Năsăud, județ cu tradiție în dezvoltarea stațiunilor balneare, vicepreședintele Consiliului Județean, Romeo Lungu, a anunțat că a pus bazele unei colaborări în vederea realizării unui proiect similar la Sărata Monteoru:

„Colaborare cu judetul Bistrița- Năsăud, în vederea realizării Complexului balnear Sărata Monteoru.

Zilele acestea, împreună cu câțiva colegi din aparatul de specialitate al Consiliului Judetean Buzau, am efectuat o vizită de documentare în județul Bistrița-Năsăud, acolo unde există mai multe parcuri balneare si de agrement. În urma întâlnirilor cu autoritățile publice locale de aici, am reușit să punem bazele unei colaborări, în vederea realizării Complexului balnear de la Sărata Monteoru.

Resursele naturale sunt, poate, cel mai de preț bun pe care îl avem, iar valorificarea potențialului balnear de la Sărata Monteoru este cheia către redeschiderea frumoasei noastre stațiuni, comparate odinioară cu renumita Karlovy Vary.

Complexul balnear de la Sărata Monteoru va adăposti facilități balneo-spa și de întreținere, consultații și tratamente medicale, agrement pentru adulți și copii, restaurant și spațiu de conferințe.”, a scris Romeo Lungu pe contul său de Facebook.

Comparată cândva cu renumita Karlovy Vary, Sărata- Monteoru este, de câteva decenii, o staţiune îmbătrânită, vizitată în principal de pensionarii care au nevoie de tratament. O strategie de relansare, aplicată în aceşti ani de autorităţi şi investitori privaţi, încearcă aducerea staţiunii în prim-planul turismului românesc.

Statiunea a fost deschisă în 1895 şi avea hoteluri, baze de tratament, ştrand şi cazino. În comunism era vizitată de mii de turişti din zonă dar şi din alte judeţe, pentru ştrandul cu apă sărată.

Potrivit unei Hotărâri a Guvernului României privind aprobarea Programului Multianual de dezvoltare a investițiilor în turism, proiectul de la Sărata Monteoru ar urma să fie realizat cu bani de la bugetul de stat.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: