Știrile zilei

Se va construi la Buzău | Primul pas a fost făcut

Stațiunea Sărata-Monteoru din județul Buzău va beneficia de baze Spa, Wellness și de redeschiderea unor bazine cu tradiție în curele și tratamentele românilor. Primul pas a fost făcut de reprezentanții Consiliului Județean, care anunță publicul interesat cu privire la demararea etapei de elaborare a propunerilor pentru documentația de urbanism „Plan Urbanistic Zonal “Realizare parc balnear, Stațiunea Sărata Monteoru. 

[highlight]UNITATEA ADMINSITRATIV TERITORIALĂ JUDEȚUL BUZĂU, prin Consiliul Județean Buzău, cu sediul în Municipiul Buzău, B-dul N. Bălcescu
Nr. 48, în calitate de titular, anunță publicul interesat cu privire la demararea
etapei de elaborare a propunerilor pentru documentația de urbanism „Plan
Urbanistic Zonal “Realizare parc balnear, Stațiunea Sărata Monteoru, comuna
Merei”, pentru zona de studiu cu suprafața de 12,47 ha, amplasată în Stațiunea
Sărata Monteoru, comuna Merei, județul Buzău. Zona de studiu include terenul
cu suprafața măsurată de 10,52 ha, identificat prin nr. cadastral 25135 și carte funciară nr. 25135.[/highlight]

Proiectul a fost anunțat în premieră de către vicepreședintele Consiliului Județean, Romeo Lungu, care s-a deplasat la Bistrița-Năsăud, județ cu tradiție în dezvoltarea stațiunilor balneare:

„Colaborare cu judetul Bistrița- Năsăud, în vederea realizării Complexului balnear Sărata Monteoru.

Împreună cu câțiva colegi din aparatul de specialitate al Consiliului Judetean Buzau, am efectuat o vizită de documentare în județul Bistrița-Năsăud, acolo unde există mai multe parcuri balneare si de agrement. În urma întâlnirilor cu autoritățile publice locale de aici, am reușit să punem bazele unei colaborări, în vederea realizării Complexului balnear de la Sărata Monteoru.

Complexul balnear de la Sărata Monteoru va adăposti facilități balneo-spa și de întreținere, consultații și tratamente medicale, agrement pentru adulți și copii, restaurant și spațiu de conferințe.”, a scris Romeo Lungu la vremea respectivă pe contul său de Facebook.

Comparată cândva cu renumita Karlovy Vary, Sărata- Monteoru este, de câteva decenii, o staţiune îmbătrânită, vizitată în principal de pensionarii care au nevoie de tratament. O strategie de relansare, aplicată în aceşti ani de autorităţi şi investitori privaţi, încearcă aducerea staţiunii în prim-planul turismului românesc.

Statiunea a fost deschisă în 1895 şi avea hoteluri, baze de tratament, ştrand şi cazino. În comunism era vizitată de mii de turişti din zonă dar şi din alte judeţe, pentru ştrandul cu apă sărată.

Potrivit unei Hotărâri a Guvernului României privind aprobarea Programului Multianual de dezvoltare a investițiilor în turism, proiectul de la Sărata Monteoru ar urma să fie realizat cu bani de la bugetul de stat.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.