Știrile zilei

Se va construi în Buzău! | Care sunt beneficiarii

Nu mai există dubii în privința destinației terenului pe care a funcționat, până acum doi ani, veche maternitate din Buzău. Autoritățile județene au decis ca aici să apară două clădiri, una dintre ele fiind destinată construirii de locuințe pentru medici, iar cealaltă, sediului Judecătoriei.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Buzău au veşti bune pentru medicii care își doresc o carieră la cea mai mare unitate spitalicească din județ. În viitorul apropiat, Consiliul Judetean va organiza licitaţia pentru desemnarea firmei care se va ocupa de proiectarea noii clădiri. Blocul de locuinţe de pe Bulevardul Gării va avea 20 de apartamente, în care urmează să locuiască medici de la Spitalul Județean de Urgență Buzău.

Măsura se dorește a fi un stimulent pentru medici, atragerea de specialiști fiind una dintre prioritățile conducerii spitalului.

  • Construcția ar putea începe în primăvara anului viitor.

Reprezentanții Consiliului Județean afirmă că, la momentul actual, se fac demersuri pentru realizarea caietului de sarcini, faza următoare fiind licitația. Dacă totul merge conform calendarului, anul viitor, pe terenul fostei maternități ar putea începe lucrările de construcție a noului bloc.

De asemenea, pe același teren va mai fi construită o clădire, care urmează a găzdui activitatea Judecătoriei Buzău. Executivul a anunţat că a aprobat deja trecerea unei suprafeţe de 4.000 de metri pătraţi din administrarea Consiliului Judeţean Buzau, în cea a Ministerului Justiţiei, în vederea construirii Judecătoriei.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close