Administrație Știrile zilei

BUZĂU | Localurile care nu afișează acest MESAJ vor fi amendate

Ziua de 21 ianuarie este data la care au intrat în vigoare prevederile Legii nr. 28/2018 privind apărarea împotriva incendiilor. Tot începând de ieri, proprietarii clădirilor și ai spațiilor în care se desfășoară activitate de comerț, cultură și turism, care nu au autorizație de securitate de incendiu, au obligația de a afișa, în termen de 30 de zile, panouri prin care să informeze cetățenii despre lipsa unui astfel de document.

Astfel, asupra clădirilor și spațiilor publice din categoria comerț, cultură și turism, care nu dețin autorizație de securitate la incendiu, se va impune afișarea unor panouri de înștiințare ca cel din imaginea alăturată.

Beneficiarii acestor construcții publice au obligația să realizeze și să amplaseze în dreptul intrărilor panouri de înștiințare, tipărite cu litere de tipar cu dimensiuni de minimum 2,5 cm, de culoare roșie, pe fundal alb, având conținutul: «Acest spațiu funcționează fără autorizația de securitate la incendiu.»

[divider]

[highlight]ISU Buzău nu are o situație exactă a clădirilor care nu dețin autorizație de securitate la incendiu. Cert este că lipsa autorizației nu poate duce la închiderea localului, sancțiunea în acest caz fiind amenda. Un restaurant sau un alt local vizat de „Legea Colectiv” se poate închide doar dacă nu respectă cele cinci norme prevăzute în Orodnanța de Urgență a Guvernului din 2016, printre care se mnumără depăşirea cu mai mult de 10% a numărului de utilizatori pentru care s-a acordat autorizaţia de securitate la incendiu; depăşirea numărului de niveluri supraterane faţă de valoarea de referinţă admisă pentru clădirile cu nivelul V de stabilitate la incendiu/grad de rezistenţă la foc; desfiinţarea unei căi de evacuare, lipsa senzorilor și a alarmelor de incendiu.[/highlight]
[divider]

Nemarcarea corespunzătoare a acestor tipuri de obiective atrage după sine sancționarea contravențională cu amendă în cuantum de până la 5.000 lei.

Construcțiile publice care vor trebui să afișeze panourile de înștiințare fac parte din cele care reunesc un număr mare de utilizatori și pentru care sunt necesare măsuri sporite de siguranță pentru prevenirea incendiilor.

 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.