PoliticăȘtirile zilei

Sebastian Radu, candidat PSD la Camera Deputaților: „A venit momentul să recâștigăm încrederea oamenilor!”

  1. Ați fost alături de primarul municipiului Constantin Toma încă din prima zi a mandatului. De ce v-ați întors în administrația locală?

Am decis să îmi ofer întreaga experiență acumulată în perioada în care am ocupat funcția de viceprimar pentru că orașul are nevoie de asfaltare, de servicii de calitate la un preț corect, de accesarea de fonduri europene, de investiții și locuri de muncă; într-un cuvânt de dezvoltare. Tot timpul am fost la fel de preocupat și implicat în problemele orașului pentru că aici m-am născut, aici am crescut și m-am format ca om și trăiesc printre buzoieni alături de familia mea. M-a onorat propunerea domnului primar Constantin Toma de a face parte din echipa dumnealui, ca și consilier pe probleme de administrație, după ce în prealabil i-am prezentat cum văd eu orașul.

  1. Ce s-a schimbat în administrația buzoiană în aceste cinci luni?

În primul rând, este o nouă echipă atât la Primărie, cât și în Consiliul Local Municipal, care a venit cu idei noi, cu o viziune clară și concretă asupra viitorului dezvoltării municipiului Buzău din punct de vedere economic, social, cultural și educațional. S-a reușit echilibrarea bugetului local și s-au creat premisele demarării unor proiecte de anvergură în municipiu: reabilitarea infrastructurii rutiere începând cu cele 53 de strazi neasfaltate, piste de biciclete, iluminat modern, amenajări parcări, modernizarea piețelor. În plan administrativ a fost aprobată o organigramă care oferă servicii publice de calitate și o mai bună relație a cetățeanului cu funcționarii publici. Toate aceste lucruri vor trebui să ducă la acea normalitate pe care cu toții ne-o dorim.

  1. Ce v-a determinat să faceți trecerea la „politica mare” și să candidați penru un mandat de deputat?

Ca toți buzoienii, și eu am fost dezamăgit de prestația multora dintre cei care ne-au reprezentat în Parlament. Am fost onorat de propunerea președintelui PSD Buzău, Marcel Ciolacu, de a face parte din noua echipă pentru alegerile parlamentare, care aduce pentru prima dată în fața cetățenilor doar buzoieni sută la sută, oameni care au demonstrat ceva în viață prin activitatea lor de până acum. Cred că a venit momentul să recâștigăm încrederea oamenilor, să demonstrăm că și în Parlament sunt oameni cinstiți și corecți, cărora le pasă de problemele buzoienilor.

  1. Din postura de parlamentar, ce obiective veți avea în relația cu buzoienii?

Cred că rolul unui parlamentar este acela de a asigura o reală dezbatere a proiectelor de lege, pentru că, în esență, deciziile acestora ne afecteză pe toți. Vedem în fiecare zi decizii ale Parlamentului sau ale Guvernului care au fost discutate formal, apoi, la reacția străzii sunt modificate, completate și iar schimbate. Cu experiența acumulată în administrație, voi avea posibilitatea de a dezbate în mod real aceste proiecte, în mijlocul buzoienilor, cu reprezentanții tuturor categoriilor socio-profesionale, sindicate și mediul de afaceri. Voi promova politica guvernului PSD: creșterea veniturilor, reducerea taxelor si încurajarea mediului de afaceri. Avem nevoie de locuri de muncă, prin urmare trebuie sa susținem mediul de afaceri. Sunt și inițiative personale pe care doresc să le promovez împreună cu colegii mei precum: transferul către autoritățile locale a unei cote cât mai mari din taxele colectate în Buzău sau o reală descentralizare administrativă; propuneri care vor asigura o reală dezvoltare a Buzăului în următorii ani.

 

 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button