AdministrațieȘtirile zilei

Șeful Logisticii din IPJ Buzău, trimis în judecată. A angajat doi fochiști care n-aveau ce căuta în concurs

Comisarul-șef Cosmin – Ioan Mazâlu era președintele comisiei de concurs în urma căruia trei fochiști au fost angajați în cadrul IPJ Buzău. * Împreună cu subalternul său, inspectorul Daniel Ciocârlan, acesta a permis ca doi dintre candidați să participe la concurs și să fie încadrați pe post. * DNA i-a trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. * Între timp, șeful de la Logistică  fost pus la dispoziția IPJ Buzău. *mazalu

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
MAZÂLU COSMIN – IOAN, comisar șef de poliție, șef al Serviciului Logistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, și CIOCÎRLAN DANIEL, inspector principal de politie, angajat în cadrul aceluiași serviciu, la data comiterii faptei, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada aprilie – mai 2015, inculpații Mazâlu Cosmin – Ioan și Ciocîrlan Daniel, în calitate de membri ai unei comisii de concurs organizat de Inspectoratul de Poliție Județean Buzău, în vederea încadrării de personal recrutat din sursă externă, pentru ocuparea a trei posturi de fochist, primul având și calitatea de președinte al comisiei, și-au încălcat atribuțiile de serviciu, prin favorizarea a doi dintre candidații înscriși.IPJ Buzau
Concret, acestora din urmă li s-a permis să participe la concurs, în contextul în care nu îndeplineau condițiile specificate în anunțul de participare.
Ulterior cei doi candidați au fost declarați “admiși” și au fost încadrați în funcția de fochist, cauzându-se astfel o vătămare a intereselor legitime ale Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, precum și ale altor candidați, concomitent cu obținerea unor foloase necuvenite pentru persoanele respective.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Buzău. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție și a Departamentului de Informații și Protecție Internă.”, se arată în comunicatul Direcției Naționale Anticorupție.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close