CORONAVIRUS

Semafoarele de la Crâng, pe galben intermitent | Când vor intra în regim normal

Atenție, șoferi! Începând din această după-amiază, semafoarele de la Crâng funcţionează pe culoarea galben intermitent. Ele vor intra în regim normal după o perioadă de 48 de ore în care trebuie să funcționeze pe galben pentru ca participanții la trafic să se familiarizeze cu ele.

În câteva zile, semafoarele montate la intersecţia dintre bulevardele Bălcescu şi Stadionului vor intra în regim normal de funcționare. Ca o premieră pentru Buzău, în asfalt au fost încastraţi senzori de trafic. Aceştia au rolul de a prelungi timpul de funcţionare pentru culoarea verde în cazul în care pe sensul respectiv se formează o coloană mai lungă de maşini.

  • Ce obligații aveți la semnalul galben intermitent al semaforului?

Semnalul de culoare galbenă intermitent permite trecerea, conducătorul de vehicul fiind însă obligat să circule cu viteză redusă, să respecte semnificatia semnalizării rutiere si a regulilor de circulatie aplicabile în acel loc. În cazul intersecției de la Crâng, mașinile vor acorda prioritate de trecere tuturor pietonilor angajați în traversarea drumului pe marcajul corespunzător.

  • Semnalizare acustică.

Semafoarele de la Crâng  sunt dotate şi cu instalaţii de semnalizare acustică pentru persoanele cu deficienţe de vedere. El emit semnale sonore menite să asigure traversarea în siguranță a drumului de către nevăzători.

După perioada de weekend, în care semafoarele vor rămâne pe galben intermitent, urmează o săptămână în care intersecţia de la Crâng va funcţiona după regulile impuse de noua semaforizare.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

3 comentarii

  1. Sunt deacord cu montarea semafoarelor in intersectii ,insa cele precum semaforul de pe Frasinet langa Kaufland care mai mult incurca in perioadele de varf ,nu prea ajuta la fluidizarea traficului !

  2. O prostie! Si la Crang,si la bifurcatia cu strada Caraiman trebuia sa amplaseze giratorii. Dupa ce au desfiintat semafoarele de la intersectia strazii Oltului cu strada Transilvaniei si pe celalalt de la intersectia cu N. Titulescu si au amplasat giratoriul ala amarat, s-a fluidificat traficul. Nu stiu ce se prind asa greu oamenii astia,cum sa faca treaba ca lumea..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: