Politică

PSD Buzău respinge discriminarea primarilor pe criterii politice: „Liberalii au dat bani din bugetul de stat, cu dedicație!”

Parlamentarii PSD Buzău au critică echipa PNL, pe care o acuză de partizanat politic la nivel local, după ce i-au dus la București pentru întâlnirea cu Florin Cîțu doar pe primarii localităților cu administrație liberală.

În cadrul unei conferințe de presă susținute vineri la sediul PSD Buzău, senatorul Lucian Romașcanu a criticat dur atitudinea cuplului Gabriel Avrămescu-Vlad Pufu, parlamentari liberali pe care îi acuză că îi sprijină doar pe primarii propriului partid.

Și deputatul Romeo Lungu i-a acuzat pe liderii PNL Buzău că prioritizează nevoile cetățenilor din comunele conduse de primarii PNL, în detrimentul celor cu primari PSD.

Cei doi parlamentari PNL de Buzău, Vlad Pufu și Gabriel Avrămescu, sunt arătați cu degetul de către social democrații buzoieni, fiind acuzați că ar fi repartizat fonduri de la centru, doar în funcție de orientarea politică, ceea ce ar reprezenta o premieră națională.

” În afară de faptul că ne amenință primarii pe unde apucă, în afară de faptul că se duc la București doar cu primarii liberali să-și discute problemele lor, în afară de faptul că a existat acea nenorocită anexă 7 parcă în care la Buzău au dat bani cu dedicație pe comunități din bugetul de stat ceea ce este o premieră națională și Buzău s a ales doar cu 200 de mii de lei la Lopătari. Asta este tot ce au putut.” a declarat senatorul Lucian Romașcanu.

La rândul său, deputatul Romeo Lungu a completat atacurile la adresa liberalilor buzoieni, acuzându-i că ar prioritiza nevoile cetățenilor din comunele conduse de primarii PNL în detrimentul celor cu primari PSD.

Romeo Lungu a mai adăugat, că în guvernarea PSD s-au adoptat proiecte locale pentru toți primarii, indiferent de culoarea politică, făcând aluzie la o întâlnire a premierului Florin Cîtu, doar cu primarii liberali din Buzău.

„Vreau să trag din nou un semnal de alarmă. Este a doua oară când liderii PNL Buzău prioritizează nevoile cetățenilor din comunele conduse de primarii PNL în detrimentul celor cu primari PSD. Am văzut la dumneavoastră în presă din nou liderii însoțiți doar de primarii PNL la Guvernul României la o întâlnire cu Florin Cîțu. Eu cred că nu este normal.  Nu este corect pentru că și noi când am fost la guvernare, din nou vă spun, am adus proiecte am adoptat proiecte locale pentru toți primarii indiferent de culoarea politică. Se pare trebuie să vorbesc cu domnul Romașcanu să vorbească cu domnul Cîrțu să primească și primarii PSD în Guvern dar cred că trebuie o sală mai mare acolo fiind 67 de primari social democrați. Dânșii au fost doar vreo 15 dintre care doar 9 primari și este a doua oară. Când s a împărțit bugetul, banii au fost împărțiți exact la toate comunitățile, toate UAT-urile județului Buzău indiferent că a fost PNL, UDMR, PMP sau PSD. Deci este un semnal de alarmă și sper eu să nu se mai întâmple acest lucru pentru că nu poți să te duci doar cu primari PNL și cu proiectele lor să avantajeze comunitățile de acolo în detrimentul celor aleși din partea PSD”, a precizat deputatul PSD Romeo Lungu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: