Știrile zilei

Senzație majoră, cu 203 la oră

Un vrâncean în vârstă de 26 de ani a rămas fără permis de conducere după ce a fost prins circulând cu viteza de 203 km/oră pe DN2 E85.

S-a întâmplat ieri, 14 mai 2024, atunci când poliţiştii rutieri buzoieni au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Rezultatul, 150 de sancţiuni contravenţionale şi 21 de permise de conducere reținute, ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Polițiștii au acționat pentru depistarea și scoaterea din circulație a șoferilor care au depășit limita legală de viteză. Astfel, au fost depistați 57 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar dintre aceştia 11 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.

Cu cea mai mare viteză 203 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autoturismul unui șofer de 26 de ani, din Vrancea, ce rula pe DN2 E85, în afara localității Racovițeni.

Alte 10 permise de conducere au fost reţinute pentru conducerea unor autovehicule sub influența alcoolului, pentru neacordarea priorității de trecere a pietonilor sau autovehiculelor ce aveau acest drept, pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire și pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului.

De asemenea, 23 de sacțiuni contravenționale au fost aplicate șoferilor ce nu au purtat centura de siguranță și 24 de sacțiuni pentru alte abateri în trafic.

Verificările specifice s-au realizat cu sprijinul aplicației eDac, noul sistem de verificare a documentelor, operaționalizat în contextul aderării României la Schengen.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 63.000 de lei.

În urma activităților desfășurate polițiștii au întocmit două dosare penale în cazul a două persoane, care s-au urcat la volanul maşinilor, cu toate că nu erau posesori de permise de conducere.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button