Știrile zilei

BUZĂU: Și-au băut mințile!

Au dat cinstea pe rușine și s-au ales și cu dosar penal! Este cazul mai multor șoferi buzoieni care s-au urcat la volan cu mințile bine îmbibate în alcool, fiind depistați de polițiștii aflați la datorie. 

Sărbătorile de la sfârșitul săptămânii trecute au avut și o latură mai puțin plăcută. Fasolea cu ciolan de 1 Decembrie a cerut și puțină țuică fiartă, iar de aici și până la infracțiune a fost doar un pas. Mulți dintre șoferi au uitat că alcoolul și volanul sunt două lucruri incompatibile, însă au ținut morțiș să facă pe vitejii.

Au căzut însă pradă polițiștilor rutieri, care, în patru zile, au efectuat nu mai puțin de 240 de testări cu aparatul etilotest.

„Rezultatele” nu au întârziat să apară. Cea mai mare valoare a fost constatată în cazul unui bărbat de 62 de ani din Măgura, care a fost oprit de poliţişti în timp ce se deplasa cu un autovehicul pe DN 10, în localitatea Unguriu. În cazul său aparatul etilotest a indicat o concentraţie alcoolică de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Celelalte cinci dosare penale au fost întocmite de poliţişti după ce au depistat în trafic şoferi care au avut concentraţii alcoolice de 0,51 mg/l, 0,55 mg/l şi 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt dosar penal a fost întocmit după ce poliţiştii au depistat un tânăr de 21 de ani din comuna Săruleşti, care conducea un autoturism pe DJ 203K, deşi permisul de conducere îi fusese suspendat.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.