Știrile zilei

Siguranța locurilor de muncă reprezintă cheia relansării economice

Un articol semnat de Andi Cristea, candidat PSD Buzău la alegerile parlamentare

Efectele pandemiei de COVID19 se resimt din plin pe piața muncii, mai ales în contextul în care guvernarea PNL nu a fost deloc interesată de tinerii care nu își găsesc un loc de muncă sau sunt concediați, de persoanele de peste 55 de ani care își pierd locul de muncă sau de cei care aparțin grupurilor dezavantajate. Liberalii nu doar că au închis afacerile românilor și au lăsat fără loc de muncă aproape un milion de oameni, dar au blocat și programele PSD pentru tineri sau persoane defavorizate.

Uitându-ne la situația economică din țara noastră este clar că românii au nevoie de siguranța locului de muncă. Pentru asta, noi în Programul de Guvernare propunem soluții concrete după ce Guvernul Orban a eșuat în gestionarea crizei economice.

Noi, PSD, ne propunem stimularea industriilor autohtone. Credem că susținerea firmelor care produc aici, în țară, înseamnă crearea de noi locuri de muncă pentru cetățenii noștri. 

Mai ales în contextul în care tot mai mulți cetățeni sunt nevoiți să-și schimbe domeniul de activitate pentru a avea în continuare un loc de muncă, noi ne-am gândit la dezvoltarea unui program special pentru reconversie. Acesta ar implica oferirea de vouchere în valoare de 100.000 de euro pentru fiecare companie care realizează reconversie profesională a angajaților. În cazul angajaților care au cel puțin o calificare se procedează prin decont, iar pentru cei fără calificare se acordă o sumă forfetară prin voucher.

Și tot pentru a le oferi românilor încă o mână de ajutor pentru obținerea unui loc de muncă vrem să implementăm unul dintre cele mai ambițioase proiecte pentru dezvoltarea resursei umane. ”A doua șansă” programul gândit de PSD destinat acelor persoane care au abandonat studiile. Astfel, beneficiarii ar urma să aibă o primă de instruire de 350 € pe lună, pentru finalizarea studiilor gimnaziale, liceale sau de ucenicie. Suma este destinată să acopere transportul, masa, cazarea și rechizitele, cu condiția finalizării studiilor, fără a mai întrerupe școlarizarea.

În plus, ne dorim implementarea programului ”Un loc de muncă pentru fiecare”,  astfel încât fiecare român să aibă parte de stabilitate. El se adresează tinerilor NEET, șomerilor de lungă durată, grupurilor dezavantajate pe piața muncii și persoanelor inactive. Se dorește subvenționarea cursurilor pentru școala de șoferi cu: 2.500 lei permis categoria B și 3.500 lei permis pentru celelalte categorii, iar finalizarea examenului auto și obținerea permisului de conducere să se facă în 12 luni de la începerea școlii. În cadrul acestui program se urmărește și subvenționarea cu 80% a cursurilor pentru agronomie, agricultură, meșteșuguri, în limita a 5.000 lei.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: