Utile

Simptome de pneumonie pe care nu trebuie să le ignori

Simți de o perioadă că te confrunți cu o gripă, care pare să nu mai treacă? Tușești și faci febră mai mare? De cele mai multe ori, persoanele care suferă de pneumonie, confundă această afecțiune cu gripa, sau o răceală mai severă. Chiar și o simplă raceală, dacă nu este tratată corect și la timp, poate duce la o pneumonie gravă care este mai greu de tratat. Dacă îți dorești să verifici starea de sănătate și să te asiguri ca totul e bine, fă-ți o programare la un cabinet pneumologie Buzău. Un medic pneumolog îți poate spune exact dacă problema cu care te confrunți este, sau nu preumonie și îți poate oferi un tratament.

Ce este de fapt pneumonia și de ce ar trebui sa îți faci griji?

Pneumonia este o afectiune a plămânului și a căilor respiratorii inferioare. Aceasta este cauzată de o infecție la nivelul plămânilor ce apare în urma contactului cu virusuri sau bacterii. Infecția cauzează înflamație in alveole, iar acestea se umplu cu lichid ceea ce cauzează dificultăți respiratorii.

Dacă te întrebi dacă pneumonia este contagioasă, raspunsul este da. De fapt, germenii care cauzează aceasta afecțiune se transmit. Dacă esti suspect de această boală, este recomandat să porți mască de protecție atunci când te întalnești cu cineva. Germenii se transmit prin strănut sau tuse. Mai există si alte tipuri de pneumonie care pot fi contactate prin contactul cu suprafețe infectate de virus.

Poți să iei pneumonie, chiar dacă nu se transmite direct de la o persoană la alta. Indiferent de modul prin care ai contactat această boală, dr. Cos Daniela Madalina – medic pneumolog, din cadrul clinicii Angi San poate oferi consult pneumologie, dar si alte investigații, într-un cabinet modern.

Cum îți poți da seama dacă ai pneumonie, simptome pe care nu trebuie sa le ignori

De cele mai multe ori, persoanele cu pneumonie prezintă simptome precum: febra, greață, dureri de cap, pierderea poftei de mâncare, frisoane, diaree, oboseala și dificultăți de repirație. Însă cele mai frecvente simptome a pneumoniei sunt durerile în zona pieptului și tusea seacă, sau productiva. Dacă tusea este productivă, aceasta prezintă un mucus gros, verde sau maro care uneori poate conține pete de sânge.

Majoritatea cazurilor de pneumonie pot fi tratate ușor cu tratament medicamentos, însă dacă pneumonia este tratată în mod neadecvat, pot intervenii complicații pentru care este necesară internarea în spital. Dacă ai primele simptome, ai o răceală care pare să nu mai treacă, apelează la Clinica Angi San pentru a beneficia de consultul unui medic specialist, încă de la primele semne ale bolii.

Cum poți prevenii contactarea virusului care declanșează pneumonia

Persoanele cel mai expuse la virusurile si bacteriile care transmit pneumonia, sunt cei cu vârste peste 65 de ani și bebelușii de la naștere până la vârsta de 2 ani. De asemenea, persoanele cu probleme de sănătate care afectează sistemul imunitar sunt și ei mai expuși la contactarea acestei boli. Fumătorii, cei care au avut recent gripă, sau febră. Persoanele cu boli cronice precum astmul, boli de inimă, sau cele care au fost infectate cu virusul HIV, sunt la fel de predispuse pentru a contacta bacteria care transmite pneumonia.

Indiferent dacă te aflii printre cei mai predispuși la contactarea virusului care transmite pneumonia, sau nu, este important să știi că există modalități prin care poți prevenii instalarea acestui virus în organism. Pe langa vaccin, mai sunt și alte lucruri pe care le poți face pentru a nu contacta acest virus. Fumatul poate cauza probleme de respiratie, în special pneumonie. Spală-ți mâinile în mod frecvent cu apă și săpun, de asemenea, folosește masca de protecție de fiecare dată când ești răcit. O dietă echilibrată, activitatea fizică regulată si un mod de viată sănatos nu doar că te ajută sa previi pneumonia, ci și îți întăresc sistemul imunitar, ferindu-te și de alte boli.

Programează-te rapid la Clinica Angi San Buzău, dr Cos Daniela Madalina oferă consult pneumologie, indiferent dacă crezi că te confrunți cu pneumonia, sau cu orice altă problemă legată de plămâni și sistemul respirator.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!