Educaţie Știrile zilei

Singura școală din Buzău care a avut curajul să facă ASTA | Ce s-a întâmplat azi

Simularea examenului de Evaluare Naţională la limba și literatura română s-a desfășurat aproape fără probleme în județul Buzău. Deşi 80% dintre profesorii buzoieni semnaseră pentru boicotarea simulării, ieri, o singură școală din județ a rămas pe poziții.

Este vorba des­pre Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere, școală la care dascălii nu au organizat simularea pentru cei cinci elevi prezenți în sala de examen. Situația a fost remediată tot ieri de către reprezentanții IȘJ Buzău, care au mers în teren pentru a cere explicații.

Într-o intervenție pentru cotidianul Opinia, inspectorul școlar general Florina Stoian a confirmat că la Liceul pentru Deficienţi de Vedere nu s-a desfășurat simularea din cauza boicotului profesorilor.

[highlight]„Aşa cum era normal, inspectorul de specia­litate a mers acolo să vadă cum stă situaţia. Erau cinci elevi, doi absenţi, iar informaticianul care face parte din alt sindicat a acceptat să descarce subiectele. Profesorii au refuzat să participe, dar profesoara de română de acolo a acceptat să dezbată cu copiii subiectele. Este important să afle şi ei cum sunt subiectele pentru Evaluarea Naţională. Fiind nevăzători, ei lucrează în sistemul Braille, iar noi nu avem evaluatori acum.”[/highlight], a precizat șefa IȘJ Buzău.

Contactată de „Reporter Buzoian”, Florina Stoian a anunțat că situația a fost deblocată prin voința unor dascăli ai școlii, neafiliați sindicatului care protestează. Ei au fost de acord să organizeze simularea de astăzi, pentru ca elevii să nu mai fie privați de acest drept. Astfel, în toate școlile din județul Buzău se organizează, fără probleme, simularea examenului de Evaluare Națională la matematică.

Decizia profesorilor din toată ţara de a protesta vine ca urmare a subfinanţării Învă­ţământului, care va duce la comasarea mai multor şcoli, şi a salariilor prea mici.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Montează GPL!

Hai la Galleria Mall!

Colectează selectiv!

/* ]]> */