Educaţie

Singurul liceu din Buzău cu rată de promovare de 100% la examenul de Bacalaureat pentru promoția 2022

Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” este singurul liceu din Buzău care a obținut o rată de promovare de 100% la examenul de Bacalaureat pentru promoția 2022. Pedagogicul are un singur respins din 155 de elevi prezenți, însă acesta nu este absolvent al promoției 2022.

Anul acesta, rata de promovare a Bacalaureatului la Buzău este de 76,34 %, în creștere față de sesiunea iunie 2021, când, înainte de contestații, se înregistra o rată de 74,73%. Buzăul are și trei medii de zece, toate obținute de elevi ai Colegiului Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu”.

Totuși, cea mai mare rată de promovare pentru promoția 2022 nu o are Hasdeul, ci Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret”, care are 100% procent de reușită. Practic, toți cei 154 de absolvenți ai promoției 2022 au luat Bacalaureatul, singurul candidat respins fiind un elev dintr-o promoție anterioară.

Rezultatul este unic în județul Buzău și plasează Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” în Top 3 licee și colegii pedagogice din țară, potrivit directoarei Cristina Iulia Iacob:

Dragi absolvenți de clasa a XII-a ai Colegiul Național Pedagogic ”Spiru Haret”, Ați împlinit bucuria părinților și a profesorilor voștri îndrumători prin rezultatele obținute la bacalaureat! Promoția 2021/2022 a înregistrat promovare de 100% la cele 3 probe susținute. La nivel național, suntem in top 3 licee si colegii pedagogice. Trebuie să recunoaștem că, în spatele acestor rezultate, se află strădania și priceperea dascălilor voștri, sprijinul necondiționat al părinților, dorința voastră de cunoaștere. Echipa CNPSH vă felicită pentru toți anii de muncă, determinare și perseverență. NULLA DIES SINE LINEA!”, a scris prof. Cristina Iulia Iacob pe Facebook.

Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu” are, la rându-i, o foarte bună rată de promovare la examenul de Bacalaureat. Din 297 de candidați, numai unul nu a reușit să obțină medie de trecere, acesta fiind elev al promoției 2022.

La un pas să atingă rata de promovare de 100% a fost și Seminarul Teologic „Chesarie Episcopul”, care are 22 de candidați promovați, dintr-un total de 23 de elevi înscriși.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button