Știrile zilei

Sinucidere sau crimă? Ipoteze cumplite în cazul tinerilor găsiți înecați în canalul de la Cândești

Ipoteză șoc în cazul tinerilor care au fost găsiți înecați în canalul de la Cândești (Buzău).

Alina Lungu și Cătălin Cojanu

Miercuri noapte, la România TV, Dan Diaconescu și Mircea N. Stoian au creionat scenarii cumplite care s-ar putea aplica în cazul tinerilor Alina Lungu și Cătălin Cojanu. Cei doi jurnaliști nu exclud posibilitatea sinuciderii sau posibilitatea crimei.

Declarațiile lui Mircea N. Stoian

„Vedeți că este distrusă doar bara mașinii, fața acesteia nefiind lovită. Dacă stăm să analizăm imaginile cu atenție, vedem că parapetul este mult mai înalt decât bara, iar lovitura în bară este mult mai jos. Mașina nu avea cum să plonjeze de pe drum în apă. Canalul acesta are o pantă, iar mașina fiind lovită doar la bară, înseamnă că a venit pe lângă șosea și a intrat în apă. Mașina nu a ricoșat în apă pentru că nu a fost lovită pe nicăieri. Este important să aflăm unde a fost găsită fată – în aval sau în amonte? A fost găsită la ce distanță? Care era poziția corpului său? Avea lovituri pe trup? Eu cred că este posibil să fi avut loc o ceartă în mașină. Trebuie să vedem și ce spun medicii legiști. Nu putem trage niște concluzii certe până la acest moment. (…) Dacă ar fi picat de pe pod, daunele provocate mașinii ar fi fost mult mai mari și am fi avut în filmare și locul în care mașina s-a prăbușit”, a zis Mircea N. Stoian la România TV, analizând imaginile de la locul tragediei.

Întrebat de Dan Diaconescu dacă este de părere că ar putea fi vorba și despre o sinucidere sau despre o crimă, Mircea N. Stoian a răspuns: „Este posibil”.

„Din informațiile pe care le vor obține polițiștii de la operatorii de telefonie mobilă, se va afla care a fost momentul când a intrat apa în mașină pentru că de atunci telefoanele nu au mai funcționat. Întrebarea este: de ce el nu a reușit să iasă din mașină? Avea sau nu centura pusă? Ce-o fi fost acolo? După cum arată mașină, impactul nu a fost unul violent. Unei mașini de tipul acesta îi ia ceva timp să se scufunde, câteva minute, timp suficient încât să ieși la suprafață. De obicei, în situațiile astea, nu trebuie să intri în panică. Trebuie să lași mașina să se inunde, să tragi aer în piept și trebuie să deschizi repede geamul și să ieși imediat, fără probleme. Important este să nu te pierzi cu firea. Astea sunt situații limită în care oamenii nu prea știu ce să facă. Sunt multe elemente care lipsesc din această poveste”, a mai zis jurnalistul Mircea N. Stoian.

Ziaristul a mai zis că nu exclude posibilitatea ca fata, care se afla la volanul mașinii în momentul tragediei, să fi consumat băuturi alcoolice.

CITEȘTE ȘI:  Scenariu șoc în cazul tânărului mort în canalul de la Cândești

Amintim că autoturismul Jeep înmatriculat în Anglia a fost descoperit de pompieri luni seară, pe fundul canalului de regularizare a râului Buzău din localitatea Cândești. Înăuntru a fost găsit trupul lui Cătălin Cojanu, tânăr din Mânzălești, căsătorit, cu doi copii, sosit acasă din Anglia, de unde lucra, pentru a-și petrece vacanța. Ulterior a fost găsit și trupul logodnicei lui Cătălin, Alina.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close