AdministrațieȘtirile zilei

Situație FĂRĂ PRECEDENT în Primăria Buzău. Niciun document nu mai poate fi eliberat

Se îngroașă gluma la Primăria Buzău. După ce întreaga organigramă a instituției a fost blocată în urma procesului cu polițiștii locali, criza de personal fără precedent din Palatul Comunal cunoaște o nouă etapă: Secretarul Primăriei a părăsit postul și s-a întors la Prefectură, desemnarea unui jurist pe această funcție fiind acum vitală pentru eliberarea documntelor cu caracter juridic de către Primărie.

Situația este foarte gravă la Primăria municipiului Buzău după plecarea secretarului Diana Pavel, pentru că nici un alt funcționar din Palatul Comunal nu a fost identificat pentru a fi numit secretar interimar. Unii nu vor, iar alţii nu îndeplinesc condiţiile cerute de lege.

Mai mult decât atât, faptul că la Serviciul Juridic mai sunt doar șase lucrători, dintre care doi urmează să își înceteze activitatea din diferite motive îngreunează și mai mult bunul mers al lucrurilor.

„Orice document juridic trebuie să primească un aviz de legalitate, semnat de secretar. Neavând secretar nu o să mai eliberăm astfel de documente. Atunci când am spus că Primăria se poate bloca din cauza faptului că s-a luat o decizie în tribunal, după părerea noastră, greşită, în sensul în care s-a extins treaba cu Poliţia Locală la întreaga organigramă a Primăriei şi nu mai putem angaja absolut pe nimeni. Având 141 de posturi goale, din care peste 70-75 la sută posturi de conducere, poate, probabil aţi spus că exagerez. Asta este situaţia, încercăm să facem faţă. Am vorbit cu mai mulţi primari, nu e nici un secret şi cu primarul de la Râmnicu Sărat şi cu primari de oraşe din jurul Buzăului, din alte judeţe. Încearcă să găsească şi ei o soluţie, să-mi propună prin detaşare pe cineva.” a declarat primarul Buzăului, Constantin Toma, pentru Șansa News.

În această situație fără precedent, autoritățile locale nu mai pot elibera niciun document care trebuie avizat de secretarul municipiului. Cu alte cuvinte, activitatea Primăriei Buzău este blocată.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button