Politică

Situație INCREDIBILĂ pe scena politică buzoiană

Pe tabla de șah a politicii locale s-au făcut recent mutări pe care nimeni nu le-ar fi crezut posibile.Mocanu PNL
De pildă, deputatul PSD Adrian Mocanu, finul primarului Constantin Boșcodeală, a asistat azi la ședința PNL alături de un alt pesedist, Ion Vasile, fără să aibă vreo urmă de regret că se înrolează în partidul considerat cel mai redutabil contracandidat al social-democraților.
Din motive care țin de păstrarea funcției, Mocanu junior ar fi luat parte săptămâna trecută la negocieri cu conducerea centrală a PNL, în urma cărora filiala buzoiană ar urma să ajungă pe mâna medicului Ion Vasile, președinte PSD mai mulți ani la rând. La negocieri a participat și senatorul UNPR Constantin Popa, care nu și-a ascuns intenția de a se alia cu PNL la alegerile de anul acesta.
Marți, Adrian Mocanu a stat în capul mesei la sediul PNL Buzău, deși este încă membru PSD. În tot acest timp, aripa liberală conservatoare s-a opus ferm instalării la conducere a lui Ion Vasile. Nemulțumirea lor va fi comunicată la Ion Vasile PNLBucurești, însă sunt șanse mici ca Biroul Permanent Național să țină cont de ea. De altfel, Vasile Blaga a transmis un semnal că la Buzău e nevoie de un restart:
„Trebuie să facem ceva… altfel ne facem de râs. Noi avem doar doi primari, de comună, în Buzău. Este cea mai slabă organizație din țară. PSD i-a luat pe toți. Situația este complicată”, a spus Vasile Blaga la Realitatea TV.
„Văd nişte oameni foarte gălăgioşi, cu păreri deosebite, dar situaţia noastră acolo este următoarea: noi avem doi primari de comune. (…) Nu pot să vă spun ce vom face acolo. Badulescu AtanasiuSuntem în analize foarte clare. Stă pe capul meu şi a colegei mele, doamna Gorghiu, situaţia de acolo, a tuturor colegilor din conducere, dar va trebui să luăm măsuri şi acolo ca să nu ne facem de râs”, a subliniat Vasile Blaga.
De cealaltă parte, PSD-iștii răsuflă ușurați că familia Mocanu a părăsit partidul: „Acum o săptămână vă spuneam că familia Mocanu se mută la PNL. PSD nu poate decât să răsufle ușurat că a scăpat de ei. Familia Mocanu a făcut ce știe mai bine: să promită orice și oricât pentru a-și menține funcțiile.”, a scris pe Facebook președintele PSD, Marcel Ciolacu.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: