Educaţie

Situație LIMITĂ la școala din Scutelnici. Elevii și profesorii nu pot încheia anul școlar

Situație dramatică în comuna buzoiană Scutelnici. Elevii și profesorii școlii gimnaziale din localitate trebuie să plătească răzbunarea unei firme de construcții care, pentru că nu și-a încasat banii pentru o lucrare, a blocat conturile instituției de învățământ.

La Şcoala Gimnazială Scutelnici, reabilitarea şcolii a început în anul 2007, salarii_4_cu bani de la bugetul de stat prin I.S.J. Buzău. Ulterior, aceasta a fost trecută  la Centrul Financiar Pogoanele care s-a desfiinţat, în prezent aparținând  Consiliului Local Scutelnici, beneficiar fiind unitatea şcolară.

Procesul câştigat de firma care pretinde că a executat lucrarea a dus la blocarea conturilor şcolii şi, implicit, la neplata integrală a salariilor.

Legislaţia în vigoare obligă acum  dascălii din şcoala Scutelnici să plătească din salariile lor de mizerie datoriile către patronul firmei respective.

Liderii Sindicatul „Prof. Ion Neacșu” dezaprobă modul în care au acționat reprezentanții firmei respective, despre care cred că au executat o lucrare „în bătaie de joc”. Mai mult, ei s-au adresat autorităților, cărora le cer să remedieze această situație neplăcută pentru colegii lor.

  • Profesorii nu-și iau banii, elevii nu încheie școala.

În acest moment, dascălii se tem că nu vor primi salariile integral până la achitarea datoriei și sunt hotărâți să nu încheie situaţia şcolară la clasele I – VII pentru anul şcolar în curs.

         

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: