Educaţie Știrile zilei

Soarta le-a fost pecetluită! | Două școli din Buzău se DESFIINȚEAZĂ

Începând cu anul școlar viitor, o școală gimnazială și un liceu tehnologic din municipiul Buzău vor înceta să mai funcționeze. Inspectoratul Școlar și Primăria au decis comasarea liceelor tehnologice „Costin Neniţescu” „și „Meserii şi Servicii, urmând ca fostul liceu nr. 5 să fie asimilat de liceul nr. 8. De asemenea, Școala Gimnazială Nr. 6 va dispărea, elevii urmând a fi preluați de Școala nr. 16.

Informația privind desființarea unor școli din Buzău a trecut de la stadiul de zvon la cel de certititudine. Recent, resonsabilii din educaţia buzoiană au întocmit planul de şcolarizare pentru anul următor, documentul conţinând cele două modificări importante.

În privinţa clădirii fostei școli nr. 6 de pe strada Alexandru Marghiloman, Primăria intenţionează să o folosească pentru mutarea mai multor grădiniţe din oraş.

Cât despre comasarea Liceului „Costin Neniţescu”, aceasta se va face prin absorbţia de către Grupul Şcolar de Meserii şi Servicii.

Oficialii Inspectoratului Şcolar dau asigurări că dascălii nu vor avea de suferit de pe urma celor două schimbări majore. Noul plan de școlarizare urmează a fi supus votului consilierilor municipali.

În perioada 15-19 octombrie, la „Eminescu” se desfășoară săptămăna „Școala Altfel”, prilej bun pentru a fi mutată baza materială a liceului.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.