Politică

Surpriză la prezidențiale. Un sociolog explică de ce un independent ar putea câștiga prezidențialele

Succesul lui Mircea Diaconu la alegerile europarlamentare a arătat că și un candidat independent, fără puterea unui mare partid în spate, poate să strângă multe voturi din partea românilor. Acest lucru le dă speranță și politicienilor care își doresc să ocupe funcția supremă în stat, printre aceștia amintim: Monica Macovei, Ioan Ghișe sau Viorel Cataramă.

Sociologul Bogdan Ficeac consideră că românii l-au votat pe Mircea Diaconu la alegerile europarlamentare pentru a încerca o schimbare, oricât de mică ar fi ea. Acest scenariu s-ar putea repeta și la prezidențiale.

“Obserbăm mai multe tendințe legate de alegeri. Mulți dintre alegători au votat cu un independent la europarlamentare. Și-ar fi votat mult mai mulți, dacă nu era încurcătura aceea cu persoanele care au pus ștampila și pe candidat, dar și pe partid. Românii nu au votat un independent (n.r – Mircea Diaconu) pentru că avea mari proiecte de viitor, ci pentru a da o palmă clasei politice care i-a dezamăgit de-a lungul a 25 de ani”, a spus Bogdan Ficeac la Realitatea TV.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: