Știrile zilei

Șofer beat criță, scos din trafic de polițiști

Val de permise reținute și amenzi, în urma unor acțiuni ale polițiștilor rutieri buzoieni. Oamenii legii au reţinut 8 permise de conducere şi au întocmit 3 dosare penale, infracţiunile constând în „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului” 

În perioada 6 – 8 decembrie, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au aplicat 408 de sancţiuni contravenţionale ca urmare a neregulilor constatate în trafic. Dintre acestea, 217 dintre abateri au fost la regimul legal de viteză, iar împotriva a 13 şoferi care şi-au condus maşinile cu viteze mai mari cu 50 km/h faţă de limitele maxime admise a fost luată şi măsura reţinerii permisului în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 de zile.

Cea mai mare viteză – 126 km/h – a fost înregistrată pe bulevardul Stadionului din municipiul Buzău, la volanul autoturismului respectiv fiind identificat un ialomiţean de 31 de ani.

În cadrul celorlalte activităţi desfăşurate în trafic în week-end, poliţiştii rutieri au mai reţinut în vederea suspendării alte 8 permise de conducere, pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea, depăşirea şi pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

În aceeaşi perioadă, poliţiştii au întocmit nouă dosare penale, şase pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, două pentru conducerea unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată şi unul pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

Cea mai mare valoare indicată de aparatul etilotest a fost de 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat, protagonistul fiind un bărbat de 50 de ani din comuna Berca.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close