Economic

Șoferii să mai aștepte. Taxa auto, restituită în 5 ani

Buzoienii care au acționat statul în judecată pentru restituirea taxei auto mai au de așteptat până își vor primi banii câștigați în instanță.

Guvernul a stabilit deja modalitatea de plată a sumelor reprezentând taxa auto, dobânda aferentă, cheltuielile de judecată taxa-autoşi alte sume, printr-o Ordonanță de Urgență

Devenite executorii până la 31 decembrie 2015, restanțele vor fi plătite  doar într-un interval de cinci ani, cu plata anuală a numai 20% din valoare.

Astfel, dacă un buzoian a plătit o taxă auto de 400 de euro, acesta va avea de primit înapoi de la stat, după aplicarea dobânzilor și adăugarea cheltuielilor de judecată, în jur de 2000 de lei, în cinci tranșe anuale. Asta ar înseamna că șoferii care au dat statul în judecată vor primi câte 400 de lei pe an.

În cursul perioadei de cinci ani, orice procedură de executare silită se suspendă de drept. Sumele de plată vor fi actualizate cu inflaţia, iar graficul de plată a tranşelor anuale va fi stabilit de autorităţi.

Taxa auto instituită de Guvernul României în 2012 a ajuns pe masa judecătorilor de la Curtea de Justiţie a UE, care au stabilit că aceasta contravine Articolului 110 al Tratatului de Funcţionare al Uniunii Europene.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: