Știrile zilei

Solidarizare impresionantă pentru Vlad, tânărul rănit grav în accidentul de miercuri noapte

Suntem ceea ce văd oamenii. Iar oamenii ne țin minte ca buni sau răi, în funcție de ceea ce lăsăm în urmă.

Există speranță: Nu ne-am pierdut complet bunătatea! O demonstrează mobilizarea impresionantă a sute de oameni, mișcați de drama prin care trece Vlad Chivu, un puști de 18 ani rănit grav de inconștiența unui taximetrist buzoian. 

Din momentul în care a fost găsit întins pe asfalt, asta după ce a fost aruncat de pe motor în urma impactului cu taximetrul, Vlad nu a mai fost singur. Poate că n-a știut-o, în momentele în care agoniza pe caldarâm, cu oasele rupte și cu hemoragia masivă, dar cu siguranță a simțit-o.

Pentru că din momentul în care prietenii, apropiații și buzoienii de rând au aflat de drama prin care trece Vlad, o emoție generală a invadat sufletele tuturor. Rugăciuni, mesaje de încurajare pentru puști și pentru familie, mobilizare impresionantă a „bikerilor” atât de uniți în Buzău și în țară.

Mulți dintre prietenii săi și-au petrecut noaptea în curtea spitalului, rugându-se neîncetat ca Vlad să treacă cu bine de cumpăna vieții sale. Operația nu a fost una ușoară, având în vedere că băiatul s-a lovit rău în zona inghinală, însă medicii buzoieni au reușit să ducă intervenția chirurgicală la bun sfârșit. Tânărul este conștient și stabil hemodinamic, iar aseară, o ambulanță SAJ Buzău l-a transferat la Spitalul „Bagdasar-Arseni” din capitală.

Familia sa are acum nevoie, mai mult ca niciodată, de sprijin și de încurajare. Vlăduț este unicul copil al familiei, un copil dorit și iubit, despre care sute de oameni au numai cuvinte de laudă:

 • „VLADUT nu merita așa încercare!😢Un copil cu foarte mult bun simț și o educație aleasă!” – Camelia
 • „Esti un copil cu prea mult bun simț, trebuie sa lupți asa cum o faci și pe traseu.Doamne ajuta!” – Anca 🙏🙏🙏
 • „Toate rugăciunile mele sunt cu tine, însănătoșire grabnică campionule” 🙏 – Emilian
 • „Chivu Vlad Ai fost și vei fi un învingător…Suntem alături de tine. Așteptăm să te revedem din nou pe pistă, sa ne simțim mândri ca suntem prietenii tăi. Însănătoșire grabnică…” – Alin
 • „Multă sănătate campionul nostru ,suntem alături de tine copil minunat.” – Carmen
 • „Aici ai promis ceva! Hai, capul sus și ține-te de promisiune! Luptă și pentru tine acum! Ești un Campion!” – Constantin
 • „Ești un campion Vlad Chivu, demonstrează ne inca o data!” – Alex

Sunt doar câteva dintre sutele de mesaje de încurajare adresate băiatului de 18 ani, care trece astăzi printr-o mare cumpănă. Dar aceste cuvinte mai arată ceva: faptul că oamenii sunt capabili de multă empatie și că bunătatea lor, rugăciunea și solidarizarea în clipe grele sunt remedii poate la fel de importante precum ajutorul medicilor.

Pentru că, în definitiv, nu suntem doar trup, ci și suflet, iar echilibrul dintre cele două este esențial pentru o viață lungă și liniștită.

Multă sănătate, Vlad!

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

2 comentarii

 1. Un articol scris cu respect si corectitudine. Ce ne facem cu cei precum Auras Tereaca? Cum este posibil ca in lumea jurnalistica a Buzaului sa exista un „professional” care sa instige la ura? Nu stiu cum de nu a fost expulzat organic din lumea asta si inca are dreptul de a scrie sub job title-ul de jurnalist.

 2. Circula pe vremuri o butada: daca vrei sa vezi ce-i pe lumea asta, ia-ti televizor, dar daca vrei sa vezi ce-i pe lumea cealalta, ia-ti motocicleta.
  Motociclistul Vlad se pare ca s-a adaptat surprinzator de bine…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!