Știrile zilei

SOLUȚIE | Cum poate fi stopat carnagiul de pe E85

DN2 E85, care tranzitează și județul Buzău, face anual zeci de victime. Decesele rezultate în urma accidentelor rutiere sunt o constantă pe această rută considerată de către unii șoferi una „de mare viteză”. În realitate, E85 este un drum cu o singură bandă, pe care moartea stă la pândă în fiecare secundă.

În timp ce autoritățile centrale asistă impasibile la carnagiul de pe E85, o asociație din domeniul infrastructurii oferă soluția stopării acestui fenomen.

Până la finalizarea drumului expres care va lega Bucureștiul de Moldova, Asociația Pro Infrastructura apropune o soluție simplă pentru stoparea carnagiului de pe DN 2, pe care mor anual în accidente peste 70 de oameni.

Soluția pentru DN2 este simplă, relativ ieftină și ușor de pus în aplicare: transformarea în profil 2+1 alternativ, așa cum a demonstrat cu succes liderul european în siguranță rutieră, Suedia. În această țară scandinavă există aproximativ 3000 de km de drumuri 2+1 alternativ, cu lățimea de 13 metri (platforma DN2/E85 între București și Roman este la fel de lată)”, a notat asociația, pe Facebook.

Acest lucru ar presupune însă și montarea unor separatoare de sens, care ar salva mii de vieți. Din păcate însă, separatoarele costă, iar bani sunt pentru altceva.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Spune-ți părerea!

Statistici T5