CORONAVIRUS

Șomaj în creștere. 16.000 de oameni își caută de lucru într-un Buzău FALIMENTAR

În ultimii 20 de ani, România s-a transformat din țara care nu a cunoscut șomajul, într-unul dintre statele cu cea mai mare rată de neocupare a forței de muncă. Coroborat cu nivelul scăzut de trai, fenomenul șomajului pune o presiune enormă asupra sistemului național de protecție socială, care se vede lipsit de soluțiile necesare ieșirii din acest blocaj.SOMERI - MUNCA STRAINATATE

În județul Buzău, rata șomajului crește pe lună ce trece, ajungând, în iunie la 8.45%. Tradus în cifre, acest lucru înseamnă că peste 16.000 de buzoieni își caută un loc de muncă într-un județ falimentar, mai bine de 1000 de oameni fiind indemnizați lunar. Oferta e săracă, iar șansele ca măcar un sfert dintre aceștia să se angajeze, sunt infime. Lunar, la Buzău, nu sunt mai mult de 100-200 de locuri de muncă, iar unele condiții ale meseriilor pot fi și ele obstacole în calea angajării.

Aproape 400 de buzoieni care abia au terminat facultatea sunt nevoiți să se mulțumească cu cei 500 de lei oferiți de statul „protecționist”, care cheltuie astfel sume uriașe cu asistența socială. În tot acest timp, autoritățile locale par mai preocupate de interese și jocuri politice, în detrimentul oamenilor de afaceri, ale căror investiții  ar putea crea locuri de muncă numai bune pentru buzoieni.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button