Cultură Știrile zilei

SPECTACOL TOTAL! | Peste două mii de buzoieni au asistat la concertul orchestrei Johann Strauss Ensemble (video)

Muzica lui Johann Strauss a găsit un ecou puternic la Buzău. Peste 2000 de oameni au asistat la concertul extraordinar susținut astă-seară de Johann Strauss Ensemble, la Sala Sporturilor din oraș. Concertul a fost unul desăvârșit atât prin calitatea muzicii, cât și prin ineditul spectacolului, maestrul dirijor Russell McGregor fiind la înălțime.

Concertul a început cu un vals, moment în care în sală s-a așternut liniștea. Acordurile muzicii clasice au pus stăpânire pe întreaga audiență, însă nici vizualul nu a fost uitat: Câteva perechi de dansatori au încântat publicul cu valsuri duse spre perfecțiune.

loading...

Russell McGregor a îndeplinit pe rând funcțiile de dirijor și de animator al întregii săli, demonstrând încă o dată că este un artist desăvârșit. Din programul maestrului dirijor nu au lipsit nici glumele de bun gust și nici complimentele la adresa Buzăului și a locuitorilor săi.

La un moment dat, pe scenă a urcat și frumoasa soprană basarabeancă Ana Cebotari, a cărei voce i-a cucerit pe buzoieni. Tânăra artistă a cântat și colinde, spre deliciul publicului, care a aplaudat la scenă deschisă.

Sala Sporturilor a fost și ea de nerecunoscut, pregatită de un eveniment remarcabil. Organizatorii au drapat întreaga sală, reușind să creeze o atmosferă vieneză specifică finalului de an.

Pe scenă a urcat, în aplauzele publicului, primarul Constantin Toma, cel care a venit cu ideea acestui spectacol la Buzău. Stăpânit de emoție, edilul le-a mulțumit tuturor pentru implicarea în organizarea acestui eveniment unic.

Concertul s-a încheiat în jurul orei 21:00, atunci când buzoienii au plecat spre case, impresionați de spectacolul la care au asistat și mai ales de publicul numeros. Zona Sălii Sporturilor a fost blocată de mașini și de pietoni, însă impresia pe care a lăsat-o concertul a anulat orice disconfort produs de traficul îngreunat.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Spune-ți părerea!

Statistici T5