CulturăȘtirile zilei

SPECTACOL TOTAL! | Peste două mii de buzoieni au asistat la concertul orchestrei Johann Strauss Ensemble (video)

Muzica lui Johann Strauss a găsit un ecou puternic la Buzău. Peste 2000 de oameni au asistat la concertul extraordinar susținut astă-seară de Johann Strauss Ensemble, la Sala Sporturilor din oraș. Concertul a fost unul desăvârșit atât prin calitatea muzicii, cât și prin ineditul spectacolului, maestrul dirijor Russell McGregor fiind la înălțime.

Concertul a început cu un vals, moment în care în sală s-a așternut liniștea. Acordurile muzicii clasice au pus stăpânire pe întreaga audiență, însă nici vizualul nu a fost uitat: Câteva perechi de dansatori au încântat publicul cu valsuri duse spre perfecțiune.

Russell McGregor a îndeplinit pe rând funcțiile de dirijor și de animator al întregii săli, demonstrând încă o dată că este un artist desăvârșit. Din programul maestrului dirijor nu au lipsit nici glumele de bun gust și nici complimentele la adresa Buzăului și a locuitorilor săi.

La un moment dat, pe scenă a urcat și frumoasa soprană basarabeancă Ana Cebotari, a cărei voce i-a cucerit pe buzoieni. Tânăra artistă a cântat și colinde, spre deliciul publicului, care a aplaudat la scenă deschisă.

Sala Sporturilor a fost și ea de nerecunoscut, pregatită de un eveniment remarcabil. Organizatorii au drapat întreaga sală, reușind să creeze o atmosferă vieneză specifică finalului de an.

Pe scenă a urcat, în aplauzele publicului, primarul Constantin Toma, cel care a venit cu ideea acestui spectacol la Buzău. Stăpânit de emoție, edilul le-a mulțumit tuturor pentru implicarea în organizarea acestui eveniment unic.

Concertul s-a încheiat în jurul orei 21:00, atunci când buzoienii au plecat spre case, impresionați de spectacolul la care au asistat și mai ales de publicul numeros. Zona Sălii Sporturilor a fost blocată de mașini și de pietoni, însă impresia pe care a lăsat-o concertul a anulat orice disconfort produs de traficul îngreunat.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

2 comentarii

  1. Laudabil!
    Totuşi, să nu uităm: acest concert a fost organizat din banii buzoienilor dar au participat doar cei invitaţi de Primăria Buzău.

    Eveniment frumos, memorabil … dar este corect faţă de cei care au plătit (buzoienii) şi nu au participat?

  2. Ma intreb,daca biletul s-ar fi platit ,cati dintre spectatorii avestui superb concert ar fi fost in sala. Eu am fost pe platou,a fost frumos dar,nu se compara .am avut noroc ca a tinut vremea cu noi. Imi doresc din suflet sa vad un asemenea concert chiar si cu bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: