Știrile zilei

Spitalul CFR ar putea interna pacienți „post-COVID”

Supraaglomerarea secțiilor din Spitalul Județean îi determină pe oficialii din sănătatea buzoiană să își îndrepte atenția spre alte unități spitalicești care ar putea prelua pacienți infectați cu coronavirus. Cum varianta transformării Spitalului Orășenesc Nehoiu în unitate COVID a picat, spitalul CFR este din nou luat în calcul.

În cadrul unei intervenții la Focus TV, prefectul Silviu Iordache a lăsat de înțeles că o soluție ar fi transferarea pacienților „post COVID” de la Spitalul Județean Buzău la CFR, astfel încât să fie eliberate locuri în cel mai mare spital din județ.

“ Intenționăm să transferăm pacienți post COVID din Spitalul Județean în Spitalul CFR. Facem eforutir să aducem o linie de gardă dar și medici, astfel încât să eliberăm Sp. Județean de cât mai mulți pacienți post COVID și să creștem capacitatea de tratare a pacienților cu coronavirus. Inițial, managerul Spitalul CFR nu și-a arătat disponibilitatea pentru a primi pacienți post COVID, pentru că nu avea medici și dotări cu care să realizeze un spital care să îngrijească pacienții, dar, cu spijinul Spitalului Județean și al medicilor, l-am convins să accepte propunerea noastră care, oricum, este pentru o lună, două, până depășim acest moment critic.”, a spus prefectul pentru sursa citată.

Pentru realizarea acestui obiectiv este însă nevoie de medici și de dotări noi deoarece, chiar și după ce s-au vindecat de COVID, cei mai mulți dintre pacienți au încă nevoie de oxigen.

Prefectul Silviu Iordache a mai precizat că își dorește asigurarea unei linii de gardă la CFR, dar și modernizarea sistemului de alimentare cu oxigen.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: