Economic

Start în Programul RABLA! Avantajele aduse buzoienilor de noua ediție

Începând de ieri, 5 martie 2014, Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, împreună cu Administraţia Fondului pentru Mediu supun dezbaterii publice proiectul de Ordin al ministrului Mediului şi Schimbărilor Climatice pentru aprobarea Ghidului de finanţare a Programului de Stimulare a Înnoirii rable-5Parcului Auto Naţional.

Noutățile ediției 2014 a programului prevăd, printre altele, ca beneficiarii să nu mai primească tichetele direct.  Aceștia vor merge la producătorii sau dealerii validaţi, iar în schimbul rablelor casate vor primi un tichet electronic, urmărit prin sistemul informatic al Administraţiei Fondului pentru Mediu.

O altă modificare se referă la vechimea maşinilor ce pot intra în program. Până acum, autovehiculele din program trebuiau să aibă cel puţin 12 ani vechime; acum, toţi posibilii beneficiari, persoane fizice, firme sau instituţii, pot casa maşini cu vechime de cel puţin 8 ani. În aceste condiţii, autovehiculele cumpărate prin primul Program Rabla, din 2005, vor putea să intre la casare în acest an, contra unui voucher de 6.500 de lei.

Tichetele alocate pentru persoanele fizice vor fi distribuite pe fiecare judeţ, în raport cu numărul autovehiculelor uzate aflat în evidenţele Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor. La nivelul fiecărui județ, vor fi repartizate în mod egal între punctele de lucru aparţinând producătorilor validaţi şi situate în respectiva unitate teritorială.

Calendarul Programului Rabla din acest an nu a fost stabilit încă, el urmând să fie anunţat pe site-urile MMSC si AFM.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Statistici T5