Educaţie

Start în proiectul „Stop bullying!”

Așa cum anunțaseră de mai multă vreme, cadrele didactice de la Școala Gimnazială Măgura, împreună cu elevii și colegii din țările partenere, au făcut zilele trecute primul pas important în unul dintre proiectele pe care le desfășoară.

„Stop bullying! Take a stand and lend a hand” este un proiect al cărei coordonator este chiar unitatea de învățământ buzoiană și, așa cum și numele spune, are ca obiectiv principal reducerea violenței și fenomenului de bullying în școli.

În perioada 6-10 noiembrie a avut loc prima mobilitate din cadrul acestui proiect: elevi din Franța și Italia, precum și cadre didactice din țările participante (Franța, Italia, Slovacia, Polonia, Portugalia) au fost cazați în localitatea Măgura și au participat la activitățile prevăzute în program.

„Profesorii si elevii participanti au fost invitați la o întâlnire la Consiliul Judetean unde au fost prezenți și au luat cuvântul atât reprezentanți ai autoritatilor locale, dl Adrian Petre si dl. Romeo Lungu, cât și ai Inspectoratului Şcolar Judetean Buzău, dna Florina Stoian – Inspector Şcolar General, dna. Wamsiedel Nela – Inspector Şcolar General Adjunct, dna. Otilia Trifan – Management instituțional , dl Nicolae Tony – Proiecte educaționale și care au subliniat importanța temei abordate în cadrul acestui proiect, precum și oportunitatea acestuia, subliniind progresele făcute la Școala Gimnazială Măgura și rolul de exemplu pe care îl are aceasta pentru celelalte unități de învățământ din mediul rural și urban din județul nostru. Invitații au avut de asemenea ocazia să-și exprime părerile legate de proiect, tema acestuia, cat si importanta colaborarii in cadrul proiectelor internationale realizate in cadrul UE.”, au transmis reprezentanții școlii.

       După această întâlnire dintre membrii proiectului, reprezentanții Inspectoratului Şcolar și cei ai autorităților locale, întreaga echipă a proiectului a fost primita de catre dna Felicia Vijdea la sediul „Europe Direct” unde Dna Prof psiholog Mihaela Fratila din cadrul CJRAE a sustinut seminarul cu tema ,,Spune NU violentei in scoala ta!”.

Toți participanții au fost mulțumiți de activitățile desfășurate în decursul săptămânii petrecute în România, de discuțiile, exemplele și rezultatele obținute și se așteaptă ca lucrurile să decurgă în același spirit și în următoarea mobilitate ce se va desfășura în Slovacia, în aprilie 2018.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button