Știrile zilei

DESFIINȚARE. Ce va apărea aici

Stația de taxiuri din fața gării Buzău va fi desființată. Anunțul a fost făcut de primarul Constantin Toma, în contextul dezbaterilor din jurul unui alt proiect urbanistic important: amenajarea unui sens giratoriu în locul triunghiului de la gară și pavoazarea lui cu o locomotivă de epocă.

Probabil până la sfârșitul anului, buzoienii care circulă pe la gară vor putea admira o superbă locomotivă Malaxa, fabricată în 1936, pe care primăria a reușit să o obțină gratuit din Patrimoniul Cultural Național.

Discuțiile despre noua intersecție au avut loc în cadrul ședinței de Consiliu Local, atunci când s-a dezbătut aprobarea studiului de fezabilitate. Noua intersecție va dirija circulația dintr-un nod rutier format din strada Colonel Buzoianu și bulevardele Gării, 1 Decembrie și Republicii.

Pentru ca traficul să nu aibă de suferit, stația de taxiuri din fața gării Buzău va fi desființată. Potrivit primarului, aici va fi amenajată o zonă de tip Stop&Go, taximetrele putând opri doar pentru a lua și a lăsa clienții la destinație, fără a parca.

Potrivit edilului Toma, în afară de sensul giratoriu se vor amenaja și capetele celor trei străzi: Colonel Buzoianu, Republicii și 1 Decembrie.

De cealaltă parte, Opoziția reclamă costurile mari ale proiectului (circa 11 miliarde de lei vechi) și faptul că pe sub rondul cu locomotiva ar trece o importantă coloană de apă. Primarul Constantin Toma susține că s-a găsit deja soluția tehnică pentru înlocuirea conductei de apă, prin fonduri europene:

„Realizarea sensului giratoriu este o necesitate. Faptul că am găsit și o locomotivă din patrimoniul cultural național este un plus. Îmbunătățirea imaginii Buzăului nu înseamnă doar asfaltări.”, a opinat Constantin Toma.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

5 comentarii

  1. DA FOARTE BINE ASA O SA FIE MULT MAI FRUMOS FELICITARI DOMNULUI PRIMAR TOMA ,PE SPATIILE DIN FATA CLUBULUI GLORIA SA FIE FOSTII FOTBALISTI AI GLORIEI BUZAU MACHETE,LA SPITALUL MICRO 14 SA FIE O SALVARE IESITA IN EVIDENTA ,SA DISPARA POMPELE FUNEBRE SPERIE TOTI BOLNAVII MUTATI MAI IN SPATE ,ASA AR ARATA BUZAUL ALTFEL FIECARE INSTITUIE CU CEVA SPECIFIC LOR LA POLITIE O MASINA DE POLITIE CHIAR LA SENSUL GIRATORIU ,LA SALA SPORTULUI TOT MACHETE CU CELE MAI BUNE HANDBALISTE.

  2. Felicitari domnului primar pentru idee . Cand iesi din gara sa vezi ceva frumos ,deoarece de multe ori prima impresie conteaza foarte mult . Este mult mai frumos un sens giratoriu frumos amenajat cu o locomotiva clasica vopsita frumos decat statia plina cu loganuri sau alte taxiuri obosite din care auzi doar manele si taximetristi in papuci pantaloni scurti si maieu care abia asteapta sa prosteasca pe cineva . Ar fi buna o firma de taxi administrata de primarie cu masini curate , cu tarif decent si soferi in uniforma ,care cunosc si aplica bunele maniere .

  3. Astia de mai sus se nasc prin diviziune, sau cum?…. Mesajele sunt, cu siguranta, trasate la o sedinta de partid…

  4. Foarte bine, acei taximetriști majoritari de anumita etnie, sa își găsească loc special, nu loc ocupat prin abuz…daca parca pe locul lor riscai sa fii bătut și masina avariată. Sunt prea multe taxiuri ptr Buzau.
    Felicitări primarului !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close