Știrile zilei

Stațiile de autobuz din Buzău vor fi digitalizate | Care va fi reabilitată prima

Până în 2020, autoritățile buzoiene speră ca toate stațiile de autobuz din municipiu să fie modernizate, printr-un proiect cu fonduri europene. Cea dintâi stație reabilitată, cea din zona Bisericii „Sfinții Îngeri”, va deveni și cea mai modernă din municipiu.

Pentru realizarea acestui deziderat, Primăria Buzău ar urma să facă un schimb de teren cu reprezentanții lăcașului de cult din centrul orașului. Municipalitatea ar urma să cedeze un teren în fața bisericii, urmând ca partea din spate să fie acordată administrației locale pentru realizarea unei stații noi de autobuz.

Schimbul urmează să fie supus aprobării Consiliului Local, după care municipalitatea va demara procedurile de reabilitare și modernizare a stației. Stația de pe strada Ostrovului va arăta complet diferit. Aici va fi amenajat un adăpost acoperit total, cu băncuțe și ecrane LCD, pe care vor fi afișate anunțuri de interes public, dar și un panou unde va fi anunțat timpul rămas până când autobuzele vor ajunge în stație.

[su_box title=”PRIMARUL CONSTANTIN TOMA:” style=”glass” box_color=”#0bc6ce” radius=”10″]„Încerc să fac un schimb de teren cu părintele Bundă de la Biserica Sfinții Îngeri, noi să-i cedăm un teren în fața bisericii, – pentru că Biserica Sfinții Îngeri a câștigat în 1948, prin decizie definitivă a Tribunalului Buzău, partea asta din spate de pe Ostrovului, vorbesc de parc, este proprietatea bisericii, noi fiind obligați, dar o facem cu mare plăcere, să plantăm flori, să le întreținem, inclusiv aceste dale – și am o presiune de foarte multe ori din partea buzoienilor să facem o stație de autobuz, probabil este cea mai aglomerată stație, nu mai vorbesc de Crăciun, de Paște… Bineînțeles vom face un schimb de teren, astfel încât să putem face o stație foarte frumoasă aici, chiar o stație supermodernă, digitalizată[/su_box]

 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

2 comentarii

  1. Ar trebui mai intai sa avem statii de autobuz si apoi sa le digitalizam. Niste desene pe asfalt si un stalp cu un orar care oricum nu se respecta, cu greu se pot numi statii de autobuz…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close