Anunțuri Știrile zilei

Strada „Colonel Buzoianu” își schimbă denumirea

Strada Colonel Buzoianu, împărțită în tronsoane și REDENUMITĂ.

Reprezentanții Primăriei Buzău au lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind schimbarea denumirii a două tronsoane din strada Colonel I. Buzoianu, care se întinde de la Biserica Catolică până la Gară.

Mai exact, este vorba despre schimbarea denumirii tronsonului delimitat de Strada Democrației și Bulevardul Nicolae Bălcescu, și care cuprinde imobilele cu numerele poștale impare de la 1-11, respectiv pare de la 2b-10, din Strada „ Col. Ion Buzoianu” în  Strada I.C. Brătianu ”.

De asemenea, este propusă schimbarea denumirii tronsonului delimitat de Bulevardul Nicolae Bălcescu și Bulevardul Unirii, și care cuprinde imobilele cu numerele poștale impare de la 21-39, respectiv pare de la 14-36, din Strada „ Col. Ion Buzoianu ” în Strada Soroca ”.

În rest, se va păstra aceeași denumire de Strada „ Col Ion Buzoianu ” pentru celelalte tronsoane din aceasta stradă, cât și aceleași numere administrative (poștale) și anume  nr. impare de la 45-125, repectiv nr. pare de la 40-128.

I.C. Brătianu (n. 2 iunie 1821-d. 4 mai 1891) personalitate marcantă a vieţii politice din România, a contribuit prin bogata sa activitate la constituirea statului român modern, a avut o activitate guvernamentală impresionantă, în timpul ministeriatelor sale fiind adoptate măsuri importante pentru modernizarea şi consolidarea statului român.

Municipiul Buzău şi raionul Soroca din Republica Moldova au semnat un Acord de Înfrăţire aprobat prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Buzău din 18 decembrie 2017.

De asemenea, atribuirea denumirii „Soroca” unei străzi din Buzău are la bază Acordul de Înfrăţire şi Cooperare între Municipiul Buzău, Judeţul Buzău din România şi Municipiul Soroca, Raionul Soroca din Republica Moldova, aprobat  prin  Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Buzău nr. 380 din 18 decembrie 2017.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

1 comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Strada Lt. Colonel Ion Buzoianu s-a numit, din 25 august 1907, Nicu I. Constantinescu. De ce nu se revine la această denumire măcar pentru tronsonul pe care vreți să-l numiți Soroca. Botezați cu acest nume o altă stradă care n-a avut niciun nume până acum. A se vedea lucrarea „Buzău 575” de Valeriu Nicolescu. Cred că o are și Primăria.