AdministrațieȘtirile zilei

Strângere de fonduri pentru zugrăvirea Palatului Comunal. Sunteți de acord? | Iată și alte propuneri

„Gânduri pentru buzoieni și casa noastră, orașul!”. Așa își începe lunga postare pe Facebook cunoscuta avocată din Buzău Roxana Mihaela Constantinescu, invitată de curând la o emisiune televizată, în cadrul căreia a prezentat un plan de măsuri pentru înfrumusețarea municipiului. Printre propunerile avansate în fața camerelor de filmat  se numără organizarea unei colecte pentru zugrăvirea Palatului Comunal, care este vopsit astăzi în portocaliu, o culoare nu tocmai adecvată monumentelor istorice.

În postarea sa, avocata vorbește despre necesitatea implicării fiecărui cetățean în dezvoltarea municipiului și despre puterea exemplului personal în măsură să schimbe percepția unei întregi societăți. Punctele sale de vedere au ajuns până la urechile șefilor din administrație, care susțin că și-au notat unele dintre propuneri și că se vor inspira din viziunea sa.

Avocat Roxana Mihaela Constantinescu

De menționat că postarea avocatei – o prezență activă în mediul online – nu are pretenția de impune niște direcții, ci doar de a inspira și sprijini anumite inițiative cetățenești. Chiar și așa, textul a primit deja și comentarii răuvoitoare. Aprecierile au curs însă la adresa propunătorului, postarea strângând peste 300 de aprecieri și comentarii.

„Simona Potirniche, frumoasa știristă de la TV Buzau , mi-a făcut o invitație la emisiunea ,,60 minute despre Buzau,, ….M-am dus, purtând cu mine, idei culese din taxi, de pe stradă, din birou, de pe la piață…. Le-am adunat laolaltă și am prezentat un pachet de propuneri pentru oraș, cu gândul că sunt in asentimentul dv…..
Că ne dorim toți un oraș mai frumos, mai colorat, mai vesel…..

1. Să se organizeze o campanie pentru colectarea de fonduri necesare zugravirii Palatului Comunal, emblema acestui oras ;
Nu se poate să ne invitam oamenii dragi în centrul orașului care, arată așa cum e azi…..

2. Să ne privim cu atenție parcurile și alte spații verzi și să ne aducem contribuția la menținerea lor într-o stare de curațenie corespunzatoare, prin voluntariat:

3. Să găsim fonduri pentru anveloparea blocurilor din centru si de la intrarile in municipiu. E un dezastru ce se vede peste tot….

4. Să se organizeze o licitație pentru achizițonarea de lămpi solare cu care să asigurăm iluminarea cartierelor si, mai ales, a trecerilor de pietoni;

5. Să se creeze posibilitatea construirii unor sere in care să se lucreze și prin voluntariat, iar răsadurile să se folosească la decorarea spatiile verzi și balcoanelor blocurilor.

6. Să se organizeze concursuri pentru propuneri de decorare a vitrinelor magazinelor la care să participe tineri.

7. Să se creeze posibilitatea ca tinerii să se exprime prin amplasarea de panouri ce pot fi destinate picturii stradale.

9. Să se organizeze patrule cu pensionari care să supravegheze curațenia stradal, urmand a fi scutiți de plata impozitului pentru locuințe. in funcție de orele lucrate;

10, Să se achiziționeze si să se amplaseze gupuri sanitare mobile in parcuri , la capete de stații ale liniilor de autobuz.

11. Să se achiziționeze și amplaseze containere pentru colectarea de imbrăcăminte si incaltăminte.

12. Să antrenam cât mai mulți tineri , dar si pensionari, in activitatea de voluntariat pentru a ajuta Asociatia,, Creștem mari

13. Să gândim idei pentru copiii cu handicap care. la 18 ani sunt scoși din sistem….pentru care este nevoie de un cămin spital;

14. Să renunțăm la focurile de artificii si să folosim , cel putin temporar banii destinați lor, in lucruri care se văd si care e nevoie să rămână….

Tot respectul pentru câte s-au realizat, dar mai sunt multe de făcut….Stim, nu sunt bani, dar ce ar fi dacă, asa cum gândește Edi Nicolescu, s-ar amenaja o suprafață de teren, in afara orașului,, pentru organizarea unui festival de muzica , gen Seghet Fest din Ungaria, unde sponsori privați si organizatori, ar aduce trupe… Un astfel de festival aduce Ungariei un profit de 30 mil euro…. Gândiți-vă la toți cei ce vin vor să doarmă, să mânânce, cumpară amintiri etc

Am uitat sa ne manifestăm iubirea fata de oraș….Chibițăm pe marginea drumului, așeptăm de la autorități totul.

Cât mai dăm din noi, cât mai știm să dăruim, să sfințim locul…. ?????

Casa noastra e și dincolo de ușa apartamentului, și dincolo de poarta gardului…

Copiii noștri sunt si cei institutionalizați , si cei cu handicap, și orfanii de pe străzi….Concitadinii noștri sunt si cei săraci, plini de nevoi, fără merite nemaipomenite.

Primarul , viceprimarul, consilierii fac ce pot, noi trebuie sa facem restul….

Sunt simple idei…ale unui om și mai simplu care, nu crede că va mai vedea vreodata orașul natal… frumos, curat, civilizat…și care, probabil, nu mai are rabdare….

Ar mai fi fost multe de spus, dar în 60 de minute e greu să cuprinzi dragostea de oraș și gândurile bune …. Poate din când in când le voi mai aduce in atenția dv…. Sunt sigură că sunteti mulți cei care gândiți ca mine !”, a scris avocata Roxana Mihaela Constantinescu pe Facebook.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

6 comentarii

  1. Ar trebui scosi tiganii din casele de pe Cuza-Voda si Aleea Trandafirilor si pe urma sa schimbam portocaliul primariei….

  2. Daca primaria a avut bani sa -l plateasca pe benone ,clejani,si alte somitati sa faca spectacol…si sau platit bani grei..atunci sa faca rost de bani si pentru zugravirea palatului.Mai ales ca intentioneaza sa transforme palatul in muzeu..de risul curcii…ce sa vizitezi in palat? Iistele cu cei care furat..zic eu …??

  3. De acord, Boscodeala cu siguranta ar trebui sa plateasca, doar din banii contribuabililor s-a facut rotund, si posteaza fericit pe Fbook !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: