AdministrațieȘtirile zilei

Sunt ultimele lor zile. Primăria i-a somat să își strângă lucrurile

Primăria municipiului Buzău nu este dispusă să negocieze în niciun fel cu micii comercianți din zona Obelisc a Parcului Crâng. Celor din urmă municipalitatea nu le-a mai înnoit acordurile de teren, iar acum trebuie să-și demonteze construcțiile și să părăsească zona.

Primarul Constantin Toma vrea să facă din Parcul Crâng un parc de talia celor din vestul Europei, iar pentru asta este nevoie de o strategie coerentă. În viziunea sa, comerțul NU are loc în tabloul regenerării și transformării Crângului într-unul dintre cele mai agreabile spații de petrecere a timpului liber.

Zona din jurul Obeliscului din Parcul Crâng este cunoscută, de ani de zile, pentru micile afaceri de agrement pentru copii. În afara dulciurilor și a altor produse alimentare, aici puteau fi închiriate maşinuţe electrice ori biciclete pe patru roţi, care circulau prin zona lacului şi în jurul monumentului.

În mulțimea de comercianți care te asaltau cu baloane viu colorate sau cu diverse jucărioare au apărut, de-a lungul timpului, mașinuțe, carturi și biciclete care au împânzit aleile Crângului, astfel încât parcul devenise orice, numai loc de promenadă nu.

Anul acesta, Primăria nu le-a mai reînnoit acordurile de teren, iar micii comercianţi vor trebui să elibereze spaţiile pe care le foloseau.

Deși au existat propuneri ca micii comercianţi să fie mutaţi într-o zonă mai lăturalnică a parcului – unde să nu deranjeze foarte mult – sau în Parcul Tineretului, municipalitatea a rămas fermă pe poziţie şi a respins astfel de soluţii de compromis.

Conform deciziei Primăriei, comercianţii de la Obelisc vor trebui să-şi demonteze construcţiile în cel mai scurt timp şi să părăsească Parcul Crâng.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close