Știrile zilei

Surorile Răduță și-au deschis școală de canto în Buzău

Surorile Tatiana și Loredana Răduță, profesoare și îndrăgite interprete de muzică populară și ușoară, au pus bazele unei școli de canto în Buzău. Vocal ART School este rezultatul a numeroși ani de studiu în domeniul muzicii și este gata să primească și să crească mari talente.

Tatiana și Loredana Răduță nu mai au nevoie de nicio prezentare. Amândouă au studii superioare în domeniul muzicii, fiind absolvente ale Liceului de Arte „Margareta Sterian” și ale Universității Naționale de Muzică din București. De ani buni sunt profesoare de canto la Școala Populară de Artă din cadrul Centrului Județean de Artă Buzau și interprete de muzica populară și muzică ușoară.

Cum s-a născut ideea deschiderii unei școli de canto în Buzău și tot ce i-ar putea interesa pe copiii îndrăgostiți de muzică aflați din interviul cu profesoare Tatiana Răduță:

„Această școală este proiectul nostru de suflet. Surori, prietene, partenere si colaboratoare. Împreuna am decis ca a venit momentul sa deschidem o scoala unde ii asteptam pe toti cei care isi doresc sa urmeze cursuri de canto si care vor sa fie ghidati pe acest drum. Ne-am gandit sa deschidem aceasta scoala in urma multor cereri venite din partea copiilor care doresc sa invete a cânta.”

R: Ce vârste au elevii pe care îi pregătiți?

T.R.: Cursurile de canto se adreseaza atât copiilor, cât si adultilor. Scopul nostru este de a pregăti oameni care, în viitor, dupa ce vor parcurge pasii necesari, isi vor putea crea propriul stil si vor reusi sa isi construiasca o cariera in muzica.

R. Cum se desfășoară o lecție la Vocal Art School Buzău?

T.R.: Indiferent daca cei care vin la noi vor sa faca muzica pentru a-si construi o cariera sau doar din pasiune toti au nevoie sa stapaneasca o tehnica vocala corecta pentru a-si mentine sanatatea vocala. Ii vom ajuta sa isi cunoasca mai bine instrumentul cu care vor lucra si anume aparatul vocal, vom face exercitii de respiratie, dictie, frazare, postura corecta in cantat si ii vom ajuta sa isi aleaga corect piesele pe care urmeaza sa le studieze. La noi se poate studia atat canto muzica usoara, cat si canto muzica populara.

R: Ce pot face copiii după ce urmează cursurile școlii dumneavoastră?

T.R.: Fie copii, fie adulti, toti cei care doresc sa isi construiasca o cariera in muzica au tot sprijinul nostru. Cred ca vor pleca pregatiti pentru ceea ce ii asteapta in afara scolii. Dat fiind faptul ca suntem si interprete si avem atatia ani de experienta pe scena, stim ca un astfel de drum nu este usor, dar este atat de frumos incat uiti de toate sacrificiile pe care le-ai facut de-a lungul anilor. Daca vor munci, vor fi perseverenti si vor lua totul in serios vor reusi.

Școala se află pe Strada Patriei nr. 49 (colt cu Strada Viitorului). Contact: Facebook: Vocal ART SchooL by Răduță. Telefon: 0767937801/ 0763335206.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button