Știrile zilei

Surpriză! Ce comună solicită autobuze din partea companiei Trans-Bus

Din firma aflată cândva în pragul falimentului, compania buzoiană Trans-Bus a devenit, în ultimii ani, nu doar una profitabilă, ci și un actor important pe piața serviciilor de transport local din regiune. Tot mai multe comune deservite în prezent de firmele private de transport cer autobuze Trans-Bus, iar ultima solicitare i-a surprins până si pe reprezentanții companiei buzoiene.

Potrivit unor surse, ultima comună care a solicitat autobuze de la Trans-Bus nici măcar nu este din județul Buzău, ci din Brăila. Aceleași surse spun că reprezentanții Primăriei Galbenu ar fi solicitat Trans-Bus să aprobe curse regulate până în comuna brăileană.

Solicitarea i-a surprins pe oficialii Trans-Bus, care nu au primit până acum decât cereri din partea comunelor județului Buzău. Cererea primăriei brăilene nu este însă una fără fundament: comuna se află la limita cu județul Buzău, la numai 7 kilometri de Robeasca, acolo unde ajung în prezent autobuze Trans-Bus.

Autobuzul 21B ar trebui să mai parcurgă doar 7 kilometri până în comuna brăileană.

Chiar dacă ideea le surâde reprezentanților Trans-Bus, aceștia nu au formulat încă un răspuns ferm, extinderea ariei de operare către alte județe fiind un proces destul de complicat.

În prezent, 14 comune din județ sunt deservite de societatea de transport în comun a municipalității, iar programul de extindere ar putea continua.

 

Începând din toamnă, autobuzele Trans Bus vor ajunge și în comuna Berca, acolo unde peste 9.000 de cetățeni așteptau de doi ani această decizie.

Compania Trans-Bus continuă extinderea către noi comune din județ, luna aceasta adăugând în lista de trasee două noi destinații: Săgeata și Robeasca. Acum, societatea de transport se pregătește să acopere încă un segment important județean, ruta Buzău-Berca.

Cel mai probabil, autobuzele Trans-Bus vor ajunge aici în luna septembrie. Reprezentanții companiei dau asigurări că parcul auto poate acoperi lejer și această extindere, transportul urmând a se face în aceleași condiții și la aceleași standarde de calitate.

În acest moment, 14 comune din județ sunt deservite de societatea de transport în comun a municipalității, iar programul de extindere ar putea continua

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button