Știrile zilei

SURPRIZĂ! Cine este „Omul Anului 2019” la Buzău

Deplină recunoaștere, de către Primăria Buzău, a meritelor unui unui preot și cercetător iubit de comunitatea buzoiană. Pentru a doua oară consecutiv, Primăria municipiului Buzău îi va conferi părintelui Costel Vânătoru titlul de „Omul Anului 2019”.

Potrivit unui proiect de hotărâre ce va ajunge pe masa consilierilor municipali în ședința de luni, buzoianul nominalizat desemnat Omul Anului 2019 este părintele Costel Vânătoru, un nume notoriu atât printre cercetătorii în horticultură, cât şi în lumea bisericii.

Se pare că, în urma dezbaterilor din comisie, consilierii locali și-ar fi dat deja votul de încredere pentru ca renumitul cercetător de la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură să primească titlul de „Omul Anului” 2019.

Părintele Costel Vânătoru s-a născut pe 10 octombrie 1967 în localitatea Lopătari din judeţul Buzău. Slujitor al Domnului, doctor în horticultură și, totodată, coordonator al Laboratorului de Genetică şi Ameliorare din cadrul Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură din Buzău, părintele Vânătoru a crezut dintotdeauna că cele două „misiuni” ale sale  pot coexista, crezul său fiind acela că prin cercetare nu face altceva decât să descopere creaţia lui Dumnezeu.

  • Numit director al Băncii de Gene din Buzău.

La mijlocul lunii septembrie, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a semnat ordinul privind structura organizatorică a Băncii Naţionale de Gene pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice şi Medicinale, instituţie care va fi condusă de părintele Costel Vânătoru.

  • Pentru a doua oară, „Omul Anului” la Buzău.

Costel Vânătoru lucrează de peste 30 de ani în horticultură. A fost muncitor, şef de echipă, tehnician, inginer, cercetător ştiinţific, director de instituţie. A obţinut titlul de doctor al Facultăţii de Horticultură din cadrul USAMV Bucureşti şi este cercetător ştiinţific principal gradul II. În prezent conduce Laboratorul de Genetică şi Ameliorare al Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură din Buzău.

Meritele sale deosebite i-au făcut pe reprezentanții Primăriei Buzău să îl propună pentru conferirea înaltei distincții de „Omul Anului” la Buzău. Titlul i-a fost conferit chiar cu prilejul Anului Centenar 2018, moment de referință pentru istoria noastră modernă.

În 2010, părintele Costel Vânătoru a fost ales membru asociat al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice a României, iar din 2012 este membru corespondent. Membru al Societăţii Internaţionale a Horticultorilor, de la Bruxelles, autor a cinci cărţi de specialitate, a susţinut 96 de referate ştiinţifice, dintre care 27 internaţionale.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button