SportȘtirile zilei

SURPRIZA din tribună! | Cine a fost la meciul România-Belgia și a trecut aproape neobservat

Meciul internaţional de rugby România – Belgia, disputat sâmbătă pe stadionul „Gloria”, a adus în tribunele arenei din Crâng o asistenţă numeroasă. Printre spectatorii de la tribuna oficială s-a aflat și Principele Nicolae, un împătimit al sportului cu balonul oval, aflat la prima ieșire publică după moartea bunicului său, fostul Rege Mihai I.

Entuziasmul organizării unei astfel de partide la Buzău și atmosfera de competiție au făcut ca foarte puțini spectatori să remarce prezența Principelui Nicolae, care, până nu demult, a făcut parte din Casa Regală a României.

Pasionat de rugby, sport pe care l-a și practicat, Principele Nicolae a venit însoțit de foste glorii ale sportului românesc. Alteța Sa Regală a fost flancat de Mircea Munteanu, fost căpitan al naționalei de rugby, și de Constantin Mogoș, o altă stea a rugby-ului buzoian și românesc.

De la stânga la dreapta: George Vlad (directorul Palatului Copiilor), Constantin Mogoș (fost mare rugbist buzoian),  Mircea Munteanu (fost căpitan al naționalei), Principele Nicolae și însoțitorul acestuia (probabil angajat al Casei Regale).
  • Confundat cu Principele Radu.

Prezența regală a trecut aproape neobservată pentru oficialitățile buzoiene, printre care s-au aflat și viceprimarul Andrei Neder și directorul SCM Gloria Buzău, Ion Cazan. Gurile rele spun totuși că unii oficiali ar fi observat prezența prințului, dar l-ar fi confundat pe Nicolae cu Principele Radu, soțul Principesei Moștenitoare Margareta.

Situația a fost salvată însă de un oficial buzoian care a remarcat imediat că află la distanță de două persoane se află nimeni altul decât prințul exclus din linia de succesiune a Coroanei. Consilierul local George Vlad a schimbat câteva amabilități cu Principele Nicolae, după care nimeni nu l-a mai „deranjat”.

Nicholas Michael Medforth-Mills s-a născut pe 1 aprilie 1985, la Meyrin, în Elveţia, în familia Principesei Elena şi a profesorului doctor Robin Medforth-Mills. Nicolae a devenit Principe al României cu rangul şi apelativul de Alteţă Regală la 1 aprilie 2010, conform Statutului Casei Regale. Pe 10 august 2015, Prințul Nicolae a fost exclus din linia de succesiune a Coroanei.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button